Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració del seu navegador o obtenir més informació de la política de cookies.
Accepto

Plaça de Pau Casals

La ciutadania gaudeix de la gespa del parc de Pau Casals
La ciutadania gaudeix de la gespa del parc de Pau Casals
La plaça Pau Casals és una gran onada de cinc metres d’alçada coberta per un prat de gairebé una hectàrea que permet passejar-hi, estirar’s-hi i descansar, saltar i jugar. Ha esdevingut un dels destacats punts de trobada de la ciutadania de Mollet i un espai central dels actes festius de la ciutat.
 
El recorregut per la plaça segueix uns camins de pujada i baixada dins del prat marcats per lloses de formigó amb petits punts de llum. En la remodelació de l’espai (l’any 2003) es van conservar alguns arbres com els pins pinyers, les pruneres vermelles i se’n van trasplantar altres com els oms i les oliveres. També es van plantar nous exemplars d’espècies com el podocarp, l’arbre de les tulipes, l’arbre dels escuts, l’auró i el lledoner, que permeten disposar de zones d’ombra on sufocar la calor de l’estiu i gaudir del cromatisme de colors estacional.
 
Entre la vegetació destaquen les masses de gramínies que van variant d’aspecte segons quina sigui l’estació de l’any, els parterres amb espígols molt aròmàtics i amb gessamins d’espectacular floració i els de canyes de bambú. El prat que cobreix la plaça incorpora espècies herbàcies de moderats requeriments hídrics i es rega amb l’aigua procedent del subsòl de la mateixa plaça. Sota el prat hi ha un aparcament de vehicles de dues plantes que queda ocultat per aquesta gran massa verda.
 
La plaça acull el monument Gegant, de l’escultor Ramon Aumedes, i el monument a Pau Casals, de l’escultor Ricard Mira. Les ximeneies d'aireació de l'aparcament també tenen un atractiu disseny en ferro.

Diferents vistes del parc de Pau Casals de Mollet
Diferents vistes del parc de Pau Casals de Mollet
Situació
Al centre de la ciutat, delimitat per les avingudes de la Llibertat, de Badalona i de Burgos, i el carrer de Joan Brossa, enfront de la plaça Major i l'edifici de l'Ajuntament.
 
Horari
L’accés és lliure.
 
Serveis
Font d’aigua potable, aparcament soterrat amb 181 places.
 
Superfície
10.000 m²
 
Dades tècniques i de protecció
Remodelada per l’equip Serra-Vives-Cartagena, que va urbanitzar tota la illa de Can Mulà, va ser inaugurada el 3 de maig de 2003 com a inici dels actes de la designació de Mollet com a Ciutat Gegantera 2003.

Document relacionat

Més sobre la Plaça de Pau Casals Més sobre la Plaça de Pau Casals (159 Kb)


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès