Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració del seu navegador o obtenir més informació de la política de cookies.
Accepto

Mostra Internacional de Titelles de Mollet

La Mostra Internacional de Titelles de Mollet (MITMO) va néixer l'any 2007 amb la voluntat de consolidar-se com a una cita internacional i imprescindible en l'apassionant món dels titelles.
 
La Mostra, que se celebra durant el mes d'abril, està impulsada per la companyia local Galiot Teatre i organitzada de manera conjunta amb l'Ajuntament.  Des dels inicis, hi han cregut fermament i han treballat colze a colze per fer-la créixer i consolidar-la com a una de les cites culturals més importants de l'any a la ciutat.
 
Durant els tres dies de la Mostra, el centre de Mollet és conquerit pels titelles, de tots tipus i tècniques, amb la participació de nombroses companyies especialitzades d'arreu. Aquí, les companyies representen i estrenen els espectacles en diferents escenaris, ja sigui a l'aire lliure, en places i carrers, o en equipaments com el Mercat Vell o La Marineta.
 

La voluntat de la Mostra de Titelles és divertir i embadalir grans i petits, però també donar a conèixer el món dels titelles. Per aquest motiu, una de les atraccions de la Mostra és Cal Titella, un espai on nens i nenes poden tocar i remenar entre diferents teatrets de titelles i aprendre les diferents tècniques del teatre de titelles. A més dels espectacles, la Mostra també permet gaudir de tallers infantils i paradetes de titelles, i d'altres activitats paral·leles.

La majoria dels espectacles i les actuacions que es fan durant la Mostra són d'accés lliure i gratuïts, malgrat que alguns poden tenir un preu simbòlic d'entrada per raons de capacitat del lloc on es facin.


Paraules i curiositats sobre el món titellaire

Sabeu d'on ve l'expressió "moure els fils"?
Què vol dir "ser un titella", "fer el titella" o "fer ballar algú com un putxinel·li"? 
Perquè en diem "ombres xineses"?
 
Si esteu interessats a saber-ne més, podeu descarregar-vos el fullet que el Servei Local de Català i l'Ajuntament van elaborar per la 10a Mostra Internacional de Titelles de Mollet (MITMO).
 

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2017 - Ajuntament de Mollet del Vallès