Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració del seu navegador o obtenir més informació de la política de cookies.
Accepto

Programes de prevenció i sensibilització

L'Ajuntament fa una clara aposta per la prevenció de la violència masclista i la sensibilització de la població vers aquest fenomen social. Per aquest motiu, desenvolupa diversos programes adreçats als centres educatius i a la ciutadania en general.


25 de Novembre

Programa d'activitats de conscienciació i reivindicació a l'entorn del 25 de Novembre, Dia Internacional contra la Violència Masclista.

Veure


Estimar no fa mal

Programa adreçat als centres de secundària.

Des del curs 2014-2015, l'Ajuntament de Mollet del Vallès, realitza tallers de prevenció i sensibilització de la violència masclista als centres de secundària. En les tres primeres edicions d'aquest programa, hi han participat 1.956 alumnes i 96 persones dels equips de professorat dels centres.
 
 
El 25 de novembre de 2016 els centres de secundària de la ciutat es van unir a la lectura del manifest contra la violència masclista, a la plaça Major. Cada centre va fer un treball previ a les aules, amb la preparació de pancartes i consignes que més tard, al voltant de 950 alumnes, van compartir a la plaça.
 

 


 Prevenció al Centre de Formació de Persones Adultes

Després de l'experiència dels tallers del programa Estimar no fa mal als centres de secundària, el curs 2015-2016 es fa una prova pilot per tal de valorar com adaptar aquesta proposta amb persones adultes. Al darrer trimestre del curs 2016-2017, es desenvolupa el programa de tallers de prevenció de la violència masclista a les aules del CFA.


L'esport contra la violència masclista

Al novembre de 2015 es comença aquest programa amb tres clubs esportius masculins de la ciutat. La proposta consisteix en un taller per acompanyar els grups d'homes cap a la presa de consciència sobre el model de masculinitat que la cultura i societat occidental defensa i promociona. També reflexionen sobre en quina mesura aquest model condiciona la trajectòria vital dels homes i, en concret, com influeix en les seves relacions de parella.


El carrer és nostre

Aquest programa es va desenvolupar al Punt de trobada jove del CC L'Era, dins el programa del 25 de Novembre. L'objectiu és fomentar la consciència social i personal sobre l'assetjament sexual vers la dona en l'espai públic com a estratègia de prevenció de violències de gènere.


Activitats de les entitats de dones

Les entitats de dones de la ciutat organitzen diverses activitats a l'entorn de les commemoracions del 8 de Març i el 25 de Novembre per a la prevenció de la violència masclista.
 
CREA 
Dins el programa del 25 de Novembre, l'Associació de dones artistes plàstiques CREA, presenta cada any una proposta artística que convida a la reflexió a l'entorn a la violència masclista:
  • 2015 Flors en dol 
  • 2016 El cicle de la violència masclista

Flors en dol
Flors en dol

 


El cicle de la violència masclista
El cicle de la violència masclista

 ÀGORA

Dins el programa del 25 de Novembre, l'Associació de Dones Àgora, presenta cada any una proposta amb caràcter reivindicatiu que convidi a la reflexió entorn a la violència masclista.
 
CCOO
 
L'any 2016, el sindicat CCOO va fer una xerrada-taller per presentar el SIAD laboral de l'organització, on es mostraven els mecanismes que posen en marxa per a la prevenció de l'assetjament sexual a l'entorn laboral.

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès