Esta web utiliza cookies propias y de terceros para mejorar su experiencia como usuario mientras se navega. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración de su navegador u obtener más información de la política de cookies.
Accepto
Actualidad Noticias

Cercador

Menú

Mollet aprova uns pressupostos marcadament socials i compromesos amb la reactivació econòmica i l'ocupació

20/12/2016

Amb aquests pressupostos, l'any 2017, l'Ajuntament de Mollet del Vallès centra les seves prioritats i esforços en les persones, el foment de l'activitat econòmica i la generació d'oportunitats laborals i en la millora de l'espai públic i la qualitat de vida dels molletans i molletanes.

Així mateix, també es proposarà una modificació del tipus impositiu de l'IBI per tal de congelar per 5è any consecutiu els impostos i, per tant, que els ciutadans no hagin de pagar més tributs que en els exercicis anteriors.

Polítiques socials i d'habitatge
Es prioritza l'àrea de serveis socials tot incrementant gairebé un 7% les partides destinades a ajuts socials i a beques de llibres i menjador que complementen les que ja atorguen les administracions competents; d'aquesta manera, l'Ajuntament assegura un suport econòmic per a les famílies que més ho necessiten. També cal destacar el reforç dels serveis d'atenció als discapacitats - serveis de referència de tot el Vallès Oriental- i la incorporació de nous programes com, per exemple, un sistema pioner de telealarma amb localització GPS per a gent gran o l'ampliació de la instal·lació de desfibril·ladors a diferents equipaments de la ciutat.

Pel que fa a polítiques d'habitatge s'incrementa aquesta partida per tal de dur a terme, entre d'altres accions, l'incentiu per incrementar la borsa de pisos per a lloguer social, la supressió de barreres arquitectòniques, la rehabilitació d'habitatges i l'adquisició d'habitatge social, a més de la mediació amb famílies en risc d'exclusió habitacional.

Impuls de les polítiques d'ocupació i reactivació econòmica
S'incrementa prop d'un 10% els recursos destinats a polítiques orientades a la reactivació econòmica i generació d'ocupació; polítiques que es volen consolidar i reforçar ja que durant l'any 2016 van afavorir l'increment de contractacions a la ciutat -més d'un 12%- i la reducció de l'atur en prop d'12% respecte l'any anterior.

A més, aquest pressupost recull un augment dels recursos destinats a impulsar la creació d?ocupació, la inserció laboral i l'emprenedoria i a programes que fomentin el cooperativisme.

Polítiques mediambientals i inversions en espais públics
El pressupost municipal aprovat per 2017 contempla 1.800.000 euros en inversions que es destinaran a la millora dels espais públics i equipaments de la ciutat. Algunes de les accions previstes són les actuacions de millora dels patis d'interior d'illa de Plana Lledó, del passatge Cesc Bas, l'adaptació de voreres, passos de vianants i/o reasfaltats de diferents carrers de la ciutat.

Pel que fa a la mobilitat també es preveuen recursos destinats a la posada en funcionament d'un nou bus híbrid o el foment de la bicicleta com a mètode de transport, tot creant les condicions d'infraestructures, de gestió del trànsit i educació viària.

A més aquest pressupost per a 2017 preveu altres actuacions com per exemple: el reforç del servei de neteja de pintades, la substitució progressiva d'arbres plataners als indrets amb major concentració, un estudi del sistema de prestació del servei d'abastament d'aigua o actuacions adreçades a la millora de l'eficiència energètica.

Impostos municipals
Després d'analitzar l'impacte econòmic de la nova normativa de revisió cadastral (Reial Decret 3/2016), l'equip de govern proposarà una modificació del tipus impositiu de l'IBI amb l'objectiu de continuar congelant per cinquè any consecutiu la totalitat dels impostos municipals.

Pressupostos participatius

Es reforcen els processos participatius a la ciutat atorgant major protagonisme a la participació ciutadana en la gestió dels assumptes públics i el reforç de les polítiques de transparència. Exemple d'això és el procés participatiu que es durà a terme per decidir quines millores es poden fer en els espais públics de la ciutat per un import de 100.000 euros; i, d'altra banda, en el cas del Pla Local de Joventut 6.000 euros dels pressupostos participatius per tal que els joves facin les seves propostes sobre en què caldria invertir-los.

Finalment cal destacar les partides destinades a l'ampliació del programa de dinamització cultural, la relacionada amb agermanaments europeus i amb les activitats que es duran a terme durant aquest any 2017 a la ciutat ja que serà Ciutat Europea de l'Esport.


Durant la sessió plenària, l'alcalde Josep Monràs Monràs, recordava que "un any més estem davant uns pressupostos amb un marcat caràcter social, prestant especial atenció als que ho passen pitjor i prioritzant les polítiques socials i d'ocupació, les adreçades a la nostra gent gran i al jovent, a la reactivació econòmica, l'emprenedoria, el comerç, els serveis, la millora dels espais públics i les infraestructures". Sobre la seva elaboració, Monràs afegia que "seguirem treballant en aquest marc d'estabilitat, equilibri, transparència i recerca del consens, com es posa de manifest en la incidència que tenen en aquests pressupostos els acords adoptats al Ple".


De la seva banda, el regidor de Serveis Econòmics, Josep Mª Garzón, va agrair als grups municipals que han donat suport als pressupostos, tenint en compte que "s'han incorporat propostes d'aquests grups i, fins i tot, d'algun grup municipal que ha votat en contra". En aquest sentit, Garzon va manifestar que "és més fàcil i còmode dir que no que adquirir i assumir responsabilitats amb les necessitats de la ciutat"


Els pressupostos s'han aprovat amb els vots a favor dels grups municipals del PSC, Ciutadans i CDC i el PP i els vots en contra de Canviem Mollet i Ara Mollet - Esquerra- MES 


Pressupost municipal 2017

  • Ajuntament    54.124.799,86
  • IME    1.898.982,00
  • FMJA    478.942,85
  • IMSD    5.920.832,59
  • Mercamollet    479.214,23
  • EMFO    2.276.907,99
  • Mollet Impulsa    775.567,79
  • Mollet Comunicació    386.115,62

Pressupost consolidat    60.193.073,80
 


Documents relacionats

Pressupostos 2017 Pressupostos 2017 (1129 Kb)


Plaza Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ayuntamiento de Mollet del Vallès