Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració del seu navegador o obtenir més informació de la política de cookies.
Accepto
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

El Centre d'Estudis Molletans recorda la història de la moto a Mollet

13/09/2017

En el marc de la XXXIV edició de la Fira d'Artesans, La Marineta acollirà una exposició dedicada a la moto, la primera activitat d'un ampli programa organitzat pel Centre d'Estudis Molletans (CEM) amb la col·laboració del Museu Isern de la Moto.

Dedicant les jornades d'estudi al món de la moto, l'Ajuntament posa en valor l'esforç de tanta gent que dedicà la seva vida a aquesta indústria i que en els darrers anys ha anat quedant oblidada. "No hem estat prou conscients de la importància que el motor ha tingut a Mollet fins que ens hem posat a investigar el tema", ha explicat el director del CEM, Jordi Betran, que també destacava la col·laboració d'un grup de joves investigadors que s'han implicat en la recerca.

L'alcalde i president del CEM, Josep Monràs, ha destacat els conceptes de passió i valors, per referir-se a la tasca del CEM i de tota la gent que durant molts anys ha estat vinculada a la indústria de la moto. Monràs ha recordat "la voluntat del govern de mantenir viu i actiu el nostre patrimoni i totes les històries viscudes que hi ha darrera d'ell. Una ciutat no pot afrontar el seu futur sense tenir present el seu passat".

La indústria de la bici i la motocicleta va tenir una importància cabdal fins al punt que, en els anys 60 i 70, Mollet i els municipis del voltant van esdevenir un dels principals motors de producció del país. L'origen es remunta cap als anys 20, quan van sorgir el primers tallers de reparació de bicis que van anar evolucionant cap a la reparació de motos i fabricació de peces i motocicletes, amb marques destacades com la molletana Ducson o Derbi.

L'exposició que s'inaugurarà aquest divendres a les 20 h en el marc de la Fira d'Artesans, porta per títol De la bici a la moto a Mollet. La indústria de la dues rodes i mostra fotografies antigues i material relacionat amb la indústria de la bici i la moto a Mollet, així com bicicletes i motos, algunes peces úniques, que han estat cedides per particulars per a la ocasió. Tal com ha explicat Glòria Isern, representant del Museu Isern, "hi haurà un espai dedicat a la marca Ducson on podrem veure motos d'una època daurada".

Aquesta exposició és la primera activitat del programa de les XX Jornades del Centre d'Estudis Molletans, amb el títol El món de la moto a Mollet, que es desenvoluparan el 20 i 21 d'octubre i que comptaran amb la participació de personalitats destacades del món de la moto a Catalunya, pilots, tècnics, periodistes i experts. A més, el dissabte 21 al matí, es farà una concentració de motos antigues (anteriors als 70) a la plaça de Prat de la Riba, que pretén atreure fanàtics i nostàlgics de la moto.


 

Imatge

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2017 - Ajuntament de Mollet del Vallès