Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració del seu navegador o obtenir més informació de la política de cookies.
Accepto
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

El Museu Abelló acull una mostra sobre Ramon Casas i l'anís

27/09/2016

A partir de divendres, 30 de setembre, el vestíbul del Museu acollirà una petita mostra dels cartells que Ramon Casas va fer per a l'empresa Anís del Mono. Es tracta d'un muntatge conjunt amb el Museu de Badalona que s'emmarca dins del cicle Coincidències insòlites, de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona.

El Museu Abelló se suma a la celebració de l'Any Ramon Casas amb una petita mostra dedicada a aquest cèlebre artista barceloní, del qual enguany es commemora el 150 aniversari del seu naixement.

La presentació gira a l'entorn del concurs de cartells convocat l'any 1897 pel propietari de la fàbrica de l'Anís del Mono. Casas resultà finalment guanyador del certamen amb el seu cartell titulat Mono y mona, a part de fer-se mereixedor de dos premis accèssits. Entre la seva col·lecció, el Museu Abelló té un esbós original del mico que apareix en alguns dels cartells que Casas va fer per a Anís del Mono.

La mostra forma part de la sèrie de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona, Coincidències insòlites.

Amb aquesta proposta, els diferents museus de la xarxa estableixen un diàleg entre les peces dels seus fons a l'entorn d'un concepte estètic, simbòlic o conceptual.  En aquesta ocasió la mostra s'ha fet conjuntament amb el Museu de Badalona, que aporta els cartells originals que Casas va fer per a Anís del Mono.
 


Document relacionat

Tríptic de la mostra Tríptic de la mostra  (1110 Kb)


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès