Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració del seu navegador o obtenir més informació de la política de cookies.
Accepto
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

S'activa el pla de pre alerta per nevades i es manté l'avís de risc per fred

01/12/2017

El Departament d'Interior ha activat en situació de PREALERTA el Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT) i manté l'avís de risc per fred.

En el cas de les nevades, a les comarques del Litoral i Pre-litoral Central, les previsions es que es tracti de gruixos anecdòtics i per sobre dels 200 m. Cal recordar que Mollet del Vallès es troba molt per sota d'aquest llindar.

Aquesta pre alerta per nevades està previst que finalitzi a les 18 h.

Pel que fa l'episodi de fred, el Servei Meteorològic de Catalunya confirma que afectarà les comarques de la Depressió Central, Catalunya Central i Litoral i Pre-litoral central, demà i diumenge.

El dilluns s'espera que l'episodi de fred continuï i afecti totes les comarques de Catalunya.

Com a mesura de precaució, l'Ajuntament de Mollet ha tancat les fonts de la ciutat davant el risc que es glacin i només ha deixat obertes aquelles que per la seva orientació i el tipus de model són més resistents.

D'altra banda, i amb l'objectiu de prevenir, l'Ajuntament de Mollet del Vallès també recomana als seus ciutadans i ciutadanes tenir cura especialment de:

  • Familiars i veïns majors de 75 anys que viuen sols o estiguin en una situació de vulnerabilitat
  • Si utilitzeu un escalfador o una estufa amb foc obert o qualsevol altre element de calefacció, per tal d'evitar intoxicacions i garantir l'entrada d'aire net, ventileu durant uns minuts
  • Si us heu de desplaçar, consulteu l'estat de la xarxa viària i les rutes a seguir
  • Seguiu les informacions i les indicacions de les autoritats i informeu-vos a través dels mitjans de comunicació social (ràdio, televisió o xarxes socials)
  • Mantingueu un rajolí d'aigua corrent a les aixetes per evitar que les canonades es congelin i protegiu amb draps la clau de pas de l'aigua.
  • Els serveis de neteja municipals tampoc faran servir aigua per tal d'evitar relliscades i gelades a la via pública. Així mateix es recomana no neteja amb aigua els patis i portals dels domicilis per evitar que es formin plaques de gel i hi hagi risc de relliscada.
  • En cas d'emergència, truqueu al 112

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès