Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració del seu navegador o obtenir més informació de la política de cookies.
Accepto
Actualitat

Cercador

Menú

El Museu Abelló exposa a Terrassa

16/05/2012

El Museu Municipal Joan Abelló, amb el suport de la Diputació de Barcelona, exposa fins al 17 de juny "Vestigis del Modernisme. Obrim el teló" a la sala Muncunill de Terrassa. L’exposició, itinerant, anirà després a Sant Boi de Llobregat i a Cornellà de Llobregat.

Ambientació modernista en la inauguració
Ambientació modernista en la inauguració

Dissabte passat, la regidora de Turisme i Promoció de la Ciutat, Carme Olaria, i el regidor de Cultura de Terrassa, Amadeu Aguado, van inaugurar l’exposició en el marc de la Fira Modernista que se celebra a la capital egarenca. L’exposició recrea diversos aspectes de les arts escèniques a partir d’obres del fons de la Fundació Abelló i peces procedents de l’Institut del Teatre i del Museu de Cerdanyola.

L’hora del te, evocació escrita pel pintor molletà Joan Abelló publicada l’any 1961 en record del seu amic i mestre Carles Pellicer mort el 1959, és l’element triat com a punt de partida d’aquesta mostra on hi ha escenes al·lusives al teatre, la música i la dansa del Modernisme. En aquesta obra escrita, Joan Abelló plasma els records i les converses mantingudes durant els moments d’oci d’ambdós artistes. El jove Abelló hi descobreix el caràcter del seu mentor amb definicions com ara “el culte a l’amistat, a les coses belles i refinades a què ha consagrat la seva llarga vida”.

A través de les cites dels escrits d’Abelló, l’exposició recorre el trajecte París-Barcelona-París a partir de pintures de l’interior de la casa de Carles Pellicer al passeig de Gràcia de Barcelona i ambients parisencs relacionats amb l’actriu Sara Bernhardt. L’exposició reflecteix també la Barcelona dels Putxinel·lis dels Quatre Gats, amb l’acompanyament suggerent d’obres teatrals i musicals d’Apel·les Mestres i d’Enric Granados. Teatre, dansa i cinema omplen la part final de l’exposició amb la dansa serpentina de Loïe Fuller i les dones papallones.


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2017 - Ajuntament de Mollet del Vallès