Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració del seu navegador o obtenir més informació de la política de cookies.
Accepto
Actualitat

Cercador

Menú

Declaració institucional en contra de les mesures anunciades pel Govern de l’Estat

11/07/2012

Aquest migdia, l’alcalde, Josep Monràs, i els portaveus dels grups municipals de l’Ajuntament, a excepció del Partit Popular, han signat una declaració institucional conjunta contra les noves mesures anunciades aquest matí pel Govern de l’Estat per retallar el dèficit, que afecten directament les administracions locals.

Lectura de la declaració a la Sala de Plens
Lectura de la declaració a la Sala de Plens

Tots els portaveus dels grups municipals, a excepció del Partit Popular, han ratificat les consideracions que ha fet l’alcalde, Josep Monràs, i que es recullen en aquesta declaració institucional, una declaració conjunta sobre el nou paquet de mesures econòmiques anunciades pel Govern de l’Estat i que, probablement, aprovarà el Consell de Ministres divendres.

Declaració institucional

Davant l’anunci que ha fet avui el cap del Govern de l’Estat al Congrés dels Diputats de les mesures per retallar dèficit i complir les exigències europees que toca tots els frontsque demanaven les autoritats europees, els portaveus Josep Garzón, pel grup municipal del PSC; Joan Daví, pel grup municipal de CiU; Marina Escribano, pel grup municipal d’ICV-EUIA, i Oriol López, pel grup municipal d’Ara Mollet-ERC, conjuntament amb l’alcalde, Josep Monràs, considerem que:

  • Les mesures posen en greu perill l’acompliment del serveis públics, ja que els ajuntaments han estat, des de la seva instauració, els màxims prestadors dels serveis públics de proximitat, que no només han ajudat a crear benestar i qualitat de vida en els municipis, sinó que han enfortit i consolidat la cohesió social en pobles i ciutats.
  • Les mesures posen un accent absolutament injust en l’administració local, l’administració més propera als ciutadans i la que sempre, i en totes les situacions i circumstàncies, ha assumit molts serveis que no eren competència municipal però que eren imprescindibles de proporcionar, a manca de resposta de les administracions superiors, tal com preveu la llei de bases de règim local.
  •  Les mesures són un pas més, en un atac escalonat sense precedents en la democràcia instaurada fa més de trenta anys al nostre país, contra l’autonomia del poder local, contra la potestat d’organització i l’autoritat dels alcaldes, contra a capacitat i el dret de gestió de les finances locals, i contra els principis establerts en la llei orgànica del règim electoral general.
  • Les mesures del govern de Rajoy són l’ajust més dramàtic i desproporcionat de tota la nostra democràcia i, lluny de servir per afrontar la crisi, debilitaran i empobriran encara més la classe mitjana i treballadora, deixen en situació d’emergència l’estat del benestar actual i per a les generacions immediates, i són un greu atemptat del consens polític des de l’inici de l’etapa democràtica, que definia clarament les funcions dels diferents nivells de l’administració pública i en què el principi d’autonomia local ha estat reconegut i respectat, fins ara, sense cap mena de dubte pels poders judicial legislatiu.

 

L’alcalde i els portaveus signants seguirem treballant incansablement, des de l’Ajuntament de Mollet del Vallès, en la defensa i l’enfortiment de la democràcia local i en el manteniment dels serveis públics de qualitat i de proximitat.


Declaració dels grups municipals

Contra les mesures anunciades pel Govern de l'Estat Contra les mesures anunciades pel Govern de l'Estat (25 Kb)


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2017 - Ajuntament de Mollet del Vallès