Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració del seu navegador o obtenir més informació de la política de cookies.
Accepto
Actualitat

Cercador

Menú

La Generalitat homologa el Pla d’Actuació Municipal per Risc d’Inundacions de Mollet

04/05/2012

La Comissió de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha homologat el Pla d’Actuació per Risc d’Inundacions, després de la revisió i actualització portada a terme per l’Ajuntament de Mollet.

Llera del riu Besòs
Llera del riu Besòs

Segons la catalogació del Pla INUNCAT, Mollet té un risc d’inundacions molt alt. Per això, el Ple municipal va aprovar, el 30 de gener de 2012, el nou Pla d’Actuació Municipal per Risc d’Inundacions, que actualitza l’existent des de 2005.

El PAM per risc d’inundacions de Mollet ha estat homologat juntament amb 47 plans més d’àmbit local i municipal de les diferents províncies catalanes. Aquests plans defineixen l’organització, l’estructura de comandament i les funcions dels diferents actors que han d’actuar en una situació d’emergència, com ara inundacions, nevades, sismes, incendis forestals, accidents amb substàncies perilloses o altres situacions imprevistes.

Les responsabilitats municipals d’aquest Pla són les següents:

  • Elaborar, implantar i mantenir operatiu i actualitzat el PAM per risc d’inundacions, establint un programa d’actuacions
  • Conèixer les zones més vulnerables del municipi i establir els elements més vulnerables (escoles, residències, habitatges, indústries, etc.)
  • Determinar les instal·lacions que per la seva activitat requereixen un pla d’autoprotecció
  • Conèixer els mitjans i recursos del municipi i mantenir-los operatius
  • Col·laborar en l’elaboració de plans d’actuació puntuals
  • Avisar, informar i protegir la població
  • Organitzar i gestionar l’actuació dels voluntaris municipals
  • Constituir el Centre de Coordinació Operativa Municipal (CECOPAL) en connexió amb el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) o amb el Centre de Comandament Avançat (CCA-Pla Inuncat).

Amb aquests 48 plans recentment homologats, actualment a Catalunya n’hi ha 717, aprovats per la Direcció General de Protecció Civil, que els ajuntaments han elaborat per donar atenció a les diferents situacions de risc.


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2017 - Ajuntament de Mollet del Vallès