Català | Castellano RSS

Programes de prevenció i sensibilització

L'Ajuntament fa una clara aposta per la prevenció de la violència masclista i la sensibilització de la població vers aquest fenomen social. Per aquest motiu, desenvolupa diversos programes adreçats als centres educatius i a la ciutadania en general.

25 de Novembre

Programa d'activitats de conscienciació i reivindicació a l'entorn del 25 de Novembre, Dia Internacional contra la Violència Masclista.

Veure

Estimar no fa mal

Programa adreçat als centres de secundària.

Des del curs 2014-2015, l'Ajuntament de Mollet del Vallès, realitza tallers de prevenció i sensibilització de la violència masclista als centres de secundària. En les tres primeres edicions d'aquest programa, hi han participat 1.956 alumnes i 96 persones dels equips de professorat dels centres.
 
 
El 25 de novembre de 2016 els centres de secundària de la ciutat es van unir a la lectura del manifest contra la violència masclista, a la plaça Major. Cada centre va fer un treball previ a les aules, amb la preparació de pancartes i consignes que més tard, al voltant de 950 alumnes, van compartir a la plaça.
 
 

 

 

Prevenció al Centre de Formació de Persones Adultes

Després de l'experiència dels tallers del programa Estimar no fa mal als centres de secundària, el curs 2015-2016 es fa una prova pilot per tal de valorar com adaptar aquesta proposta amb persones adultes. Al darrer trimestre del curs 2016-2017, es desenvolupa el programa de tallers de prevenció de la violència masclista a les aules del CFA.

Els homes diuen a NO a la violència masclista

Aquest programa pretén comptar amb la participació dels homes per a l'eradicació de la violència masclista.
 
Es va iniciar al 2015 amb diversos clubs esportius masculins del municipi i l'any 2017 hi han participat entitats de l'àmbit de la cultura i la solidaritat de la ciutat.
 
La proposta consisteix a fer un col·loqui on es mostra als participants els models de masculinitat, acompanyant-los a prendre consciència de les eleccions que cada  home pren en relació a aquests models.
 
Al 2017, a més, s'ha fet la gravació d'un vídeo denúncia en què els homes es pronunciaven contra la violència vers les dones. També s'ha fet un programa tertúlia al canal de televisió Vallès Visió, on es tractava el paper de l'home en el fenomen de la violència masclista, des de diferents perspectives.
 

Vídeo "Els homes de Mollet diuen NO a la violència masclista"

Programa de Vallès Visió "Visions: Contra la violència masclista"

El carrer és nostre

Aquest programa es va desenvolupar al Punt de trobada jove del CC L'Era, dins el programa del 25 de Novembre. L'objectiu és fomentar la consciència social i personal sobre l'assetjament sexual vers la dona en l'espai públic com a estratègia de prevenció de violències de gènere.

Activitats de les entitats de dones

Les entitats de dones de la ciutat organitzen diverses activitats a l'entorn de les commemoracions del 8 de Març i el 25 de Novembre per a la prevenció de la violència masclista.
 
CREA 
Dins el programa del 25 de Novembre, l'Associació de dones artistes plàstiques CREA, presenta cada any una proposta artística que convida a la reflexió a l'entorn a la violència masclista:
  • 2015 Flors en dol 
  • 2016 El cicle de la violència masclista
Flors en dol
Flors en dol

 

El cicle de la violència masclista
El cicle de la violència masclista

 

ÀGORA

Dins el programa del 25 de Novembre, l'Associació de Dones Àgora, presenta cada any una proposta amb caràcter reivindicatiu que convidi a la reflexió entorn a la violència masclista.
 
CCOO
 
L'any 2016, el sindicat CCOO va fer una xerrada-taller per presentar el SIAD laboral de l'organització, on es mostraven els mecanismes que posen en marxa per a la prevenció de l'assetjament sexual a l'entorn laboral.

 

 

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès