El CIM proposa un seguit de mesures per potenciar la figura i l’obra de Joan Abelló Els 26 regidors i regidores del setzè Consell Municipal dels Infants de Mollet del Vallès (CIM), en representació d’uns 620 nens i nenes de 5è o 6è de primària de totes les escoles públiques i concertades de la ciutat i l’EEE Can Vila, han donat a conèixer en el Ple dels Infants, celebrat aquest diumenge, les seves propostes i conclusions dirigides a potenciar la figura i l’obra de Joan Abelló. Aquestes propostes pretenen complementar el seguit d’actes i exposicions que s’estan fent i es faran aquest 2023 per commemorar el centenari del naixement d’aquest molletà il·lustre. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

El CIM proposa un seguit de mesures per potenciar la figura i l’obra de Joan Abelló

Els 26 regidors i regidores del setzè Consell Municipal dels Infants de Mollet del Vallès (CIM), en representació d’uns 620 nens i nenes de 5è o 6è de primària de totes les escoles públiques i concertades de la ciutat i l’EEE Can Vila, han donat a conèixer en el Ple dels Infants, celebrat aquest diumenge, les seves propostes i conclusions dirigides a potenciar la figura i l’obra de Joan Abelló. Aquestes propostes pretenen complementar el seguit d’actes i exposicions que s’estan fent i es faran aquest 2023 per commemorar el centenari del naixement d’aquest molletà il·lustre.

El CIM proposa un seguit de mesures per potenciar la figura i l’obra de Joan Abelló.
Ple del CIM

Després de les visites que tots els centres han fet a l’Ajuntament per conèixer el seu funcionament i de la trobada prèvia amb l’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé i amb el regidor d’Educació Raúl Broto Cervera, per traslladar-los la proposta, l’alumnat ha treballat als seus centres educatius i amb les seves famílies sobre tot el que està relacionat amb la figura del polifacètic artista, el Museu Joan Abelló i la Casa del Pintor.  

A partir d’aquí, des del mes de gener, van començar el treball de camp que va consistir en visitar el Museu Abelló i treballar una campanya publicitària per fomentar les visites dels molletans i molletanes al Museu i a la Casa del Pintor mitjançant la tècnica del collage.

També fruit d’aquest treball de camp, els   regidors i regidores han donat a conèixer una enquesta que van realitzar entre el mateix alumnat, familiars i amics segons la qual la majoria dels enquestats sabien qui era Joan Abelló i on havia viscut i el 77% sabien ubicar el Museu Abelló i que es pot visitar.

A partir d’aquí han fet un seguit de propostes que han escollit per votació com ara: 

  • Fer difusió de la figura de Joan Abelló i Prat al Mercat Municipal i als comerços locals per promocionar entre tots els públics
  • Realitzar una pàgina web específica de l’artista amb l’objectiu de difondre la figura i les nostres propostes
  • Crear un còmic o conte pels infants on estigui representada tota la vida i l’obre de l’artista
  • Promoure més activitats, als centres educatius, perquè els i les alumnes fem rèpliques i versions de les obres de Joan Abelló, i poder exposar-les, en obert en un equipament de la ciutat a final de curs.
  • Organitzar una diada de l’artista, “Centenari de Joan Abelló”, en que totes les escoles poguessin participar activament amb tallers i jocs, destinades a tots els públics.

L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, ha volgut “agrair-vos la feina que heu fet al llarg d’aquests mesos, la vostra curiositat i interès per saber com funciona una institució democràtica al servei d’una ciutat com és Mollet i, especialment, la vostra contribució per donar a conèixer un dels nostres molletans il·lustres i animar a la ciutadania a participar activament en les diferents activitats que estem fen aquest any coincidint amb el centenari del seu naixement. Com sempre hem fet, des de l’Ajuntament i concretament jo com alcaldessa de la ciutat, ens comprometem a fer realitat les propostes que han sorgit fruit del vostre treball en aquest projecte.”.

De la seva banda, el regidor d’Educació, Raúl Broto, ha recordat que “el CIM és un projecte que apropa la democràcia a l’alumnat i els permet conèixer més a prop tant Mollet com l’Ajuntament”. Broto ha afegit que “el vostre compromís i la vostra implicació ens ajudarà a fer més propera la figura i l’obra de Joan Abelló en un any tant especial per la ciutat recollint les vostres propostes”.

Ple CIM 23.JPG

A marge de l’encàrrec concret d’enguany, els 26 regidors i regidores han destacat durant el Ple l’existència d’una iniciativa com el CIM ja que, segons han argumentat, els dona l’oportunitat de participar en el dia a dia de la seva ciutat i que les seves opinions i punts de vista siguin escoltats, aprendre com és un ajuntament, com funciona i què vol dir tenir un càrrec polític amb la responsabilitat i el compromís que implica o saber com funciona un procés electoral.

El CIM es va crear l’any 2005 i és l’òrgan a través del qual els més joves aprenen els processos democràtics exercint el seu dret a participar, a expressar les seves idees i a proposar accions concretes per ajudar a transformar i millorar la ciutat.   

Objectius de Desenvolupament sostenible

Etiquetes