Notícies https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Notícies

650 alumnes dels instituts de Mollet participen en una formació sobre mobilitat segura

El programa d’Educació Viària a les Escoles ha incorporat aquest curs una formació específica a l’alumnat de 2n d’ESO sobre mobilitat segura i les normes de circulació que afecten els vehicles de mobilitat personal (VMP) i a les bicicletes. A la primera xerrada han participat 650 alumnes dels instituts de la ciutat.

Educació

Torna el programa Estimar no fa mal als centres educatius del municipi

Es posa en marxa per novè any consecutiu el programa Estimar no fa mal, destinat principalment a l’alumnat de primària i secundària de la ciutat amb l’objectiu de prevenir i eradicar la violència masclista i continuar fent sensibilització i promoure el principi d’igualtat i la no discriminació per raó de sexe o gènere.

Igualtat Dona-Home

Quatre nous vehicles elèctrics a la brigada de Parcs i Jardins

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha incorporat a les brigades municipals de gestió del verd urbà quatre vehicles tipus pick-up de petites dimensions per poder prestar servei en els parcs i places de la ciutat. Amb la incorporació d’aquests nous vehicles, la brigada ja compta amb un total de 7 vehicles elèctrics que estan substituint els de motor de gasolina.

Medi Ambient

L’Ajuntament ofereix un taller d’aplicacions de mòbil per reduir la bretxa digital

L’Ajuntament de Mollet del Vallès, a través de l’espai Mollet Hub, ha organitzat un taller inicial obert a persones de totes les edats que vulguin aprendre a fer anar les aplicacions del seu telèfon mòbil. L’objectiu és reduir la bretxa digital de la ciutadania de Mollet. Per assistir al taller, que es farà el dilluns 20 de febrer, cal confirmar assistència, ja que les places seran limitades per tal de dur a terme una millor atenció personalitzada.

Avisos

L’Ajuntament de Mollet col·labora per donar suport a les víctimes del terratrèmol al Kurdistan, Síria i Turquia

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha aprovat fer una aportació econòmica al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, del que en forma part, per col·laborar en la campanya adreçada a donar suport a les víctimes i a pal·liar els efectes que ha provocat aquest mes de febrer el sisme que ha afectat el Kurdistan, Síria i Turquia. D’aquesta manera, Mollet respon a la crida que ha fet el Fons Català als ajuntaments i a les institucions supramunicipals per sumar-se a aquest procés de reconstrucció i de suport a la població damnificada.

Solidaridad y Cooperación

Torna el Carnaval a Mollet

Diumenge 12 de febrer, com és tradició el diumenge anterior a dijous gras, el Carnestoltes arriba a Mollet amb el Ball del Barraló a la plaça Prat de la Riba. De nou, Sa Majestat, visitarà les escoles de la ciutat i ens acompanyarà amb les seves carnavalades durant un munt d’activitats que s’allargaran fins el dimecres 22 de febrer.

Cultura

Marxa exploratòria pels carrers de Mollet

Aquest dilluns es va organitzar una marxa exploratòria nocturna per diferents zones de Mollet per identificar els punts foscos i així millorar la il·luminació del municipi. Es van  organitzar 4 grups i cada grup va recórrer, observar i va prendre anotacions d’una zona de la ciutat. Ara, amb tota la informació recollida durant la marxa i les aportacions que ha fet la ciutadania s’elaborarà un informe.

Igualtat Dona-Home

Nous horaris del bus urbà de Mollet

L’Ajuntament de Mollet ha revisat els horaris del bus urbà i s’han fet reajustaments per tal de millorar-ne la fiabilitat. Entraran en vigor el 13 de febrer i amb aquesta nova programació també es preveu que els horaris s’adaptin millor a les necessitats dels usuaris i usuàries d’aquest mitjà de transport per moure’s per la ciutat.

Mobilitat

Balanç del programa Sentim-nos BÉ per fomentar el benestar emocional de les persones

L’Ajuntament de Mollet del Vallès, amb el suport de la Diputació de Barcelona, va posar en marxa  a principis d’octubre el projecte Sentim-nos BÉ per treballar i millorar el benestar emocional dels infants, adolescents, joves i les seves famílies. Durant aquests mesos s’han fet un total de 75  tallers als centres educatius de Mollet, 6 xerrades i el servei d´atenció psicològica ha atès 14 persones i ha realitzat 32 seguiments.

Salut

Es reciclen 2.890 quilos de residus a les minideixalleries urbanes de Mollet durant el 2022

Les minideixalleries urbanes de Mollet han recollit 2.890 quilos de residus durant 2022. Una xifra molt positiva tenint en compte que són petits residus d’ús domèstic que pesen molt poc, però a la vegada contaminen molt si no es reciclen adequadament. Mollet compta amb un total de 18 punts de minideixalleries repartits per la ciutat.

Medi Ambient

Marxa exploratòria pels carrers de Mollet

El proper dia 6 de febrer a les 19 h es farà una marxa exploratòria nocturna per diferents zones de Mollet per identificar els punts foscos i així millorar la il·luminació del municipi. És una activitat oberta a tota la ciutadania i per inscriure’s s’ha d’enviar un correu al CIRD Joana Barcala, cirdjoanabarcala@molletvalles.cat fins diumenge dia 5 de febrer.

Igualtat Dona-Home