El Romànic del Baix Vallès. Ruta de les esglésies amagades https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

El Romànic del Baix Vallès. Ruta de les esglésies amagades

A l’extrem meridional del Vallès s’amaguen quatre edificis singulars de l’arquitectura religiosa vallesana, les esglésies de Santa Maria de Gallecs (Mollet del Vallès), Santa Maria l’Antiga, Santiga (Santa Perpètua de Mogoda), Sant Cebrià de Cabanyes (Sant Fost de Campsentelles) i Sant Pere de Reixac (Montcada i Reixac).

Totes quatre van ser l’epicentre de les seves comunitats fins que la història va atorgar un paper principal a les esglésies titulars dels quatre municipis, i llavors es transformarien en esglésies sufragànies. La forta personalitat que tenen, però, ha aconseguit que totes quatre llueixin avui dia amb esplendor enmig d’uns entorns agrícoles i forestals insospitats a la industriosa comarca vallesana. 

El Centre d'Estudis Molletans, el Cercle de Recerques i Estudis Mogoda (de Santa Perpetua), Amics de Cabanyes (de Sant Fost) i l'Ajuntament de Montcada i Reixach, han unit esforços per treballar conjuntament i potenciar la difusió de les quatre joies romàniques del Baix Vallès creant la "Ruta de les Esglésies Amagades".

     Església de Santa Maria de Gallecs               Informació i plànol

Visites 

  • Santa Maria de Gallecs: 3r diumenge de mes, d'12 a 14 h

 

  • Sant Cebrià de Cabanyes: diumenges i festius, de 9 a 11 h

 

  • Santa Maria l'Antiga, Santiga: 2n diumenge de mes, de 10.30 a 13.30 

 

  • Sant Pere de Reixach: 4rt diumenge de mes, de 10 a 12 h

T'ha estat útil aquesta pàgina?

1
0