Revista Notes https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Revista Notes

Cada any, per Sant Vicenç, el Centre d'Estudis Molletans presenta un nou número de la revista Notes.

Per la diada de Sant Vicenç, el patró de la ciutat, Mollet celebra la Festa Major d’Hivern. Un dels actes més emblemàtics és la presentació de la revista Notes, que enguany arriba al número 38.

En la miscel·lània del Notes 38 trobareu un total de vuit articles de temàtiques ben diverses: un judici d’època medieval sobre les aigües de Martorelles, els conreus tradicionals d’horta i fruiters al Baix Vallès, els primers anys de l’empresa de motos Derbi, la figura de Joan Campañà, l’exili republicà del molletà Salvi Vidal, i les cròniques sobre Mollet a Mundo Diario durant els anys previs a la transició democràtica.

Així mateix, aquest volum recorda amb dos articles el paper decisiu de dos mossens que ens deixaven el 2021. D’una banda, Mn. Joan Galtés, l’impulsor, conjuntament amb un petit grup de joves universitaris, del primer volum de la revista Notes i, de l’altre, Mn. Joaquim Brustenga, qui va facilitar la creació del Centre d’Estudis Molletans.

En l’apartat de memòria oral trobareu una entrevista a Lluís Bonal, un conegut botiguer i aficionat a la fotografia que durant vint-i-set anys –de 1983 a 2010– va captar més de nou mil instantànies de la profunda transformació que vivia Mollet i que avui constitueixen un fons documental de gran valor historiogràfic.

Finalment, pel que fa l’apartat de Patrimoni, trobareu els articles El Fons fotogràfic Lluís Bonal i Solà: Mollet (1983-2010), una ciutat en plena transformació de Dolors González Reche i Autoretrat i altres obres primerenques de Joan Abelló. Testimonis íntims de la postguerra a Mollet d’Àlex Garcia Delgado

Consultar / Descarregar la revista 

Notes.png

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0