Espai Jordi Solé Tura La Biblioteca Municipal Can Mulà - Jordi Solé Tura conté un espai al seu interior on hi ha exposats tots els seus llibres com autor, traductor, coautor i una part de la seva biblioteca personal. https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Espai Jordi Solé Tura

La Biblioteca Municipal Can Mulà - Jordi Solé Tura conté un espai al seu interior on hi ha exposats tots els seus llibres com autor, traductor, coautor i una part de la seva biblioteca personal.

La sessió plenària de l’Ajuntament de Mollet del Vallès del 28 de març de 2022 va aprovar, per unanimitat, donar el nom de Jordi Solé Tura a la biblioteca, passant-se a dir Biblioteca de Can Mulà - Jordi Solé Tura. A dins, hi ha el seu Espai, on hi ha exposats tots els seus llibres com a autor, traductor i coautor i una part de la seva biblioteca personal.


Aquesta biblioteca, que forma part del fons documental donat fins ara a l’Ajuntament, consta de més de 2.000 exemplars, una part d’aquests llibres poden ser consultats a l’Arxiu Municipal i ara també a l’Espai Jordi Solé Tura, dins la Biblioteca de Can Mulà-Jordi Solé Tura.

Fons Documental Jordi Solé Tura

Mollet del Vallès la cessió del seu fons documental, alhora que es crea el Centre d’Estudis per la Democràcia. El fons es conserva a l’Arxiu Històric Municipal.

A Mollet, al maig del 2010, es constitueix el Grup d’Amics i Amigues de Jordi Solé Tura, que organitza esdeveniments i trobades per recordar Jordi Solé Tura en tots els seus vessants, sobretot més personals.

A hores d’ara, l’Arxiu està treballant en les tasques de classificació, descripció i instruments de cerca dels prop de 10.000 registres d’aquest fons. El fons conté documentació pel que fa a la seva projecció pública en els àmbits polític i acadèmic i, en menor mesura, dels vessants personal i familiar.

A més de les seves obres, inclou edicions singulars de la Constitució, un ampli recull de textos legislatius sobre el desenvolupament de la Constitució i els estatuts d’autonomia, a més de nombrosos exemplars aplegats dins els apartats de llibres formatius, llibres de lectura a la presó, constitucionalisme i estudis constitucionals, marxisme, historiografia de Catalunya i Espanya, política internacional, Unió Europea, biografies, memòries i un nombrós grup llibres dedicats d’autors dels àmbits polítics, acadèmics i de la cultura en general. Una part d’aquests llibres poden ser consultats a l’Arxiu Municipal i ara també a l’Espai Jordi Solé Tura, dins la Biblioteca de Can Mulà-Jordi Solé Tura.

Fitxers relacionats

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0