Mollet amb les víctimes del terratrèmol del Marroc https://www.molletvalles.cat/@@site-logo/logo-mollet-del-valles-blanc.svg

Mollet amb les víctimes del terratrèmol del Marroc

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha aprovat destinar 10.000 € al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, del que en forma part, per col·laborar en la campanya adreçada a donar suport a les víctimes i a pal·liar els efectes que ha provocat el sisme del 8 de setembre que ha afectat el Marroc.

                  terratremol marroc 1.png

                          Dona caminant per les runes  

D’aquesta manera, Mollet respon a la Crida d’Emergència per a la Població Víctima del Terratremol del Marroc que ha adreçat el Fons Català als ajuntaments i a les institucions supramunicipals per sumar-se a aquest procés de reconstrucció i de suport a la població damnificada.

Tasques d'ajut 

OIF.jpg

Tot i que les dades no són definitives, es calcula que s’han registrat al menys 2.125 víctimes mortals, milers de ferits i nombrosos danys materials. Milers de persones s’han quedat sense llar i les autoritats temen que el nombre de víctimes continuï augmentant, mentre van fent tasques de rescat.

El sisme també va sacsejar la històrica ciutat de Marràqueix, que és la ciutat més propera a l’epicentre. Cases i altres edificis de la ciutat, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, es van esfondrar. Marràqueix ha resultat greument danyada.

Mollet amb les víctimes 

Davant d’aquesta situació, la regidora de Ciutadania i Relacions amb les Comunitat, Pepi Muñoz Pareja, està en contacte permanent amb representants de la comunitat marroquina a Mollet, per interessar-se per l’estat dels seus familiars i per començar a establir les bases pel proper treball de cooperació per la reconstrucció dels serveis basics de la població.

Segons la regidora, “Mollet sempre ha estat solidària amb les emergències i catàstrofes naturals que afecten a les persones arreu del món. I aquesta darrera és més propera, perquè ha damnificat  a molts familiars i amistats dels molletans i molletanes d’origen marroquí, i el nostre compromís solidari continuarà  amb la col·laboració, anant de la mà de les associacions i els col·lectius molletans, amb els projectes de reconstrucció durant els propers anys.”.

Com puc ajudar ?

Per destinar fons a la campanya d'emergència, es poden fer arribar donacions tant públiques com privades a: 

Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) 

  • BIZUM 06974 (Concepte: Terratrèmol Marroc)
  • Transferència bancària amb el concepte “Terratrèmol Marroc” als següents comptes:

 ES91 0182 6035 4102 0160 8531

 ES79 2100 3200 9625 0002 9627

Creu Roja

Associació molletana Convivencia sin Fronteras (telèfon de contacte 677 199 396)

Fa anys que l’entitat molletana treballa pel desenvolupament amb la població marroquina de Houz, en projectes de material escolar, transport i roba d’abric; està situada a una hora de Marrquetx, ara greument afectada pel sisme. Aquestes dies estan recollint aportacions econòmiques i materials bàsics per enviar-ho i ajudar solidàriament al conjunt de la població que ha perdut casa seva i no té accés als serveis bàsics.

 

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0