Castellano | Català RSS
Actualidad Noticias

Cercador

Menú

El Museu Abelló celebra el 20è aniversari amb l’objectiu d’ampliar els Amics del Museu

25/03/2019

Cultura

El proper 27 de març farà 20 anys que es va inaugurar el Museu Abelló. Per celebrar aquest aniversari, el Museu organitza portes obertes i un programa d’activitats per a tots els públics durant tot un cap de setmana. A més, es planteja l’objectiu d’ampliar el grup dels Amics de Museu i posar en valor la importància d’aquest equipament cultural.

El 27 de març de 1999, l’Ajuntament de Mollet inaugurava el Museu Municipal Joan Abelló, que acull bona part del fons de la col·lecció que Joan Abelló va donar a la ciutat de Mollet. 20 anys després, el Museu Abelló s’ha consolidat com a un equipament cultural de primer ordre i es troba entre els 18 museus d’art que formen part de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya.

El Museu Abelló  vol celebrar els 20 anys amb tota la ciutadania i per aquest motiu ha organitzat un programa d’activitats durant el cap de setmana del 30 i 31 de març. Es farà jornada de portes obertes, un taller per a totes les edats per estampar i endur-se de record la bossa del 20è aniversari (amb la col·laboració de Playcolor), unes visites comentades molt especials i el concert del Grup Vocal Zetzània (gòspel i jazz).

20 mirades a la col·lecció

Destaquen les visites comentades a l’exposició permanent del Museu de la mà d’una vintena de persones que no són expertes en art però que estan relacionades d’alguna manera amb el Museu i se l’estimen (treballadors, alumnes i professors, membres de l’Escola de Música, col·laboradors, Amics del Museu, etc).

El Comerç amb la Cultura

D’altra banda, amb l’objectiu d’estendre aquesta celebració a tota la ciutat, el Museu Abelló col·labora amb la Setmana del Comerç, del 25 al 31 de març. Les botigues participants oferiran entrades per visitar el Museu i la Casa del Pintor i faran difusió de la col·lecció Abelló, per mitjà d’uns cartells a l’aparador on s’hi podran veure obres del fons del Museu.

Amics del Museu: Qui té un museu, té un tresor

Un dels objectius que el Museu Abelló es planteja per l’any del 20è aniversari és ampliar el nombre de persones i empreses que donen suport a l’equipament, a través dels Amics del Museu, tot posant en valor l’equipament i difonent les avantatges i les activitats que s’organitzen.

Amb el lema “Qui té un museu, té un tresor”, pretén reforçar l’estima i l’orgull de molletans i molletanes cap al seu Museu. Tenir un museu d’aquest nivell i de titularitat municipal (que pertany al poble, a la ciutadania) no és una cosa habitual i, a més, l’Abelló té la particularitat que porta el nom d d’un destacat pintor local.

El grup del Amics del Museu es va crear l’any 2004, arrel d’un viatge que el Museu Abelló va organitzar a Madrid per veure l’exposició “Abelló a Madrid”. Actualment compta amb una 50ena de membres en les diferents modalitats d’amic individual, família amiga i empresa.


Enllaços

Museu Abelló

Plaza Mayor 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallés (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ayuntamiento de Mollet del Vallés