Castellano | Català RSS
Actualidad Noticias

Cercador

Menú

La sisena edició del blog Els nostres mestres va de l’educació a Mollet

03/06/2019

Gent Gran

Dimecres 5 de juny, a les 18 h, a El Lledoner, es farà la presentació d’una nova edició del blog Els nostres mestres, dedicat a l’educació a Mollet.

El blog Els nostres mestres, la memòria de la nostra ciutat és un projecte per recuperar i posar en valor la memòria històrica de la gent gran de Mollet i establir espais de relació entre generacions que permetin la construcció d’una societat més justa, integrada i solidària.

El tema d’aquesta nova edició és l’educació a Mollet sota el franquisme fins a la construcció del primer institut de la ciutat, el Vicenç Plantada, amb una pinzellada sobre l’educació durant la república.

Al llarg d’aquest curs 2018-2019, 54 alumnes de quart d’ESO de l’Institut Vicenç Plantada han treballat l’educació amb quinze mestres, persones grans de Mollet que, a través de les seves vivències, han explicat com era anar a l’escola durant la seva època: Elisabeth Prades, Joan García, Maria Dolors Mayol, Vicenç Torrents, Carme Tarrés, Encarna Castellón, Josep Junqueres, Araceli Amadó, Albert Sarto, Montse Mas, Balbina Camp, Alícia Bastida, Amor Bastida, Josep Coma i Rosa Mauri.

A la presentació del 5 de juny a El Lledoner hi assistirà l’alumnat de l’Institut Vicenç Plantada que hi ha participat, juntament amb els seus professors i la direcció del centre, els 15 mestres de la nova edició, el regidor d’Educació, Raúl Broto, i la regidora de Gent Gran, Ana María Díaz.

 

Impulsat per la Regidoria de Gent Gran

Aquest projecte està impulsat per la regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament de Mollet i compta amb la col·laboració del Centre d’Estudis Molletans, l’Institut Municipal d’Educació, el departament de Cultura, el Servei de Normalització Lingüística, la Biblioteca municipal, el Museu Abelló, Ràdio Mollet i Vallès Visió.

Cada edició d’Els nostres mestres ha tractat una temàtica diferent, sempre vinculada amb Mollet: cultura i lleure, el tèxtil, l’aigua, el Carnaval i el món de la moto. Totes les entrevistes estan publicades  al blog elsnostresmestres.wordpress.com.

Els nostres mestres, la memòria històrica de la ciutat ha estat inclòs al Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals de Catalunya (BBP) de la Federació de Municipis de Catalunya i de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals.

 


Cartell

Document Cartell (2.4 MB) - pdf

Plaza Mayor 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallés (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ayuntamiento de Mollet del Vallés