Castellano | Català RSS
Actualidad Noticias

Cercador

Menú

Mollet presentarà les seves polítiques en matèria de sostenibilitat i creixement verd a París

08/01/2020

Medi Ambient

Mollet del Vallès ha estat convidada a participar a la cimera mundial ChangeNOW que se celebrarà a París del 30 de gener a l’1 de febrer. Es tracta d’una trobada on s’analitzaran i es debatran un seguit d’accions i innovacions concretes al voltant dels problemes globals més urgents com són el canvi climàtic, el final de la contaminació plàstica, les noves formes d’agricultura, els nous model d’educació o les ciutats sostenibles, entre d’altres.

ChangeNOW 2020 és una reunió única en la que hi participaran 20.000 innovadors, responsables de decisió, institucions internacionals, corporacions, talents i mitjans de comunicació d’arreu del món.

Mollet ha estat convidada en aquesta cimera global amb l’aval que li atorga ser ambaixadora verda després d’haver rebut l’European Green Leaf 2015 i per donar a conèixer les seves actuacions d’aquests darrers anys per confeccionar un model de ciutat verda amb polítiques compromeses amb la sostenibilitat, l’ús racional dels recursos, el creixement verd.

En aquest sentit, l’aportació de l’Ajuntament de Mollet se centrarà, entre d’altres, en donar a  conèixer les seves polítiques sobre: 

  • Actuacions en l’àmbit de l’energia, telegestió de l’enllumenat, aposta per les renovables, 7 instal·lacions fotovoltaiques o projecte 50/50 per estalviar energia a les escoles
  • Promoure una mobilitat sostenible i segura o aplicació de velocitat reduïda que ha permès disminuir les emissions de C02.
  • Polítiques adreçades a la biodiversitat i ús del sòl amb actuacions en l’àmbit dels espais verds urbans
  • Prevenció de residus i economia verda, gestió de recollida selectiva o la deixalleria mòbil
  • Consum sostenible de l’aigua i telegestió dels regs de parcs i gardins
  • Accions sobre el canvi climàtic, contaminació i qualitat de l’aire

Així mateix, l’organització de la cimera ChangeNOW, també ha valorat el fet que aquest 2020, l’Ajuntament de Mollet del Vallès hagi decretat l’emergència climàtica a la ciutat a partir de l’1 de gener. Per fer-hi front, s’activarà un paquet de mesures urgents que se sumaran a les diferents actuacions que fa anys ja s’apliquen a la ciutat.

 


Plaza Mayor 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallés (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ayuntamiento de Mollet del Vallés