Català | Castellano RSS

Consells generals

cartelas5

 

L’Ajuntament de Mollet del Vallès recorda a la ciutadania les mesures que en aquests moments estan en vigor a tot Catalunya per contenir els brots de la Covid – 19

(actualització 19 d'octubre)

Segons les dades del departament de Salut, actualitzades a Mollet hi ha 342 casos positius de Covid-19 amb un índex acumulat de 1.592 casos.

Pel que fa l’índex de rebrot, se situa en 1081(es considera molt alt a partir de 200). En referència al nombre d’hospitalitzacions, el dilluns 19 d'octubre hi havia 40 persones ingressades a l’Hospital de Mollet, més del doble que la setmana anterior.

Per tot plegat, l'alcalde Josep Monràs, fa una crida “clara i contundent a la ciutadania per extremar la prudència en els nostres comportaments socials si no volem tornar a les xifres que vam patir el mes de març i arribar a un col·lapse sanitari”.  Segons Monràs, “les mesures que s’han aplicat, ja sigui des de la Generalitat o des del mateix Ajuntament, són doloroses però necessàries”.

 

A3 Desconfinament novarealitat COVID19 serveis page 2

 

 

Noves mesures

 

Activitats d'oci nocturn

  • Se suspèn l'obertura al públic dels locals i establiments que desenvolupin les activitats de discoteca, sala de ball, sala de festes amb espectacle, bar musical, karaoke, discoteques de joventut i establiments d'activitats musicals de règim especial i establiments públics amb reservats annexos.
  • Se suspenen també les activitats musicals amb pistes de ball o espais habilitats fora dels establiments establerts en l'apartat precedent.

Activitats recreatives, restauració i hostaleria

  • Tancament de bars i restaurants a partir de la 1h. Aquestes mesures també s'apliquen als establiments que desenvolupin l'activitat de restaurant musical. Des de les 00h de la nit no poden admetre nous clients.
  • Els establiments que desenvolupin les activitats de sala de concert, de cafè teatre i de cafè concert, s'estableix un horari de tancament del servei de bar a les 01:00 hores.
  • A la barra i entre taules o grups de taules, cal garantir una distància mínima de 1,5m, amb un màxim de 10 persones.
  • No està permès fumar a la via pública o a l'aire lliure si no hi ha una distància de 2 metres. Aquesta limitació és aplicable també per a l'ús de qualsevol altre dispositiu d'inhalació de tabac, pipes d'aigua, catximbes o similars. 

També es limiten les trobades socials, ja sigui dins l'àmbit públic o privat, de més de 10 persones.

 

Mesures des del dia 28 dagost

 

Més consells i Preguntes freqüents

 

Queda amb els amics però que corri l'aire

Aïllament preventiu per als casos sospitosos

Com evitem un rebrot ?

Què fer si t'han fet una prova PCR

Com fer l'aïllament domiciliari si dono positiu

 

troquel escoles artfinal page 00012

 

 

Preguntes freqüents sobre el seguiment de casos i contactes

 

 

Al respecte del coronavirus

 

 

El SARS-CoV-2 és un nou tipus de coronavirus que pot afectar les persones.

Es va detectar per primera vegada el desembre de 2019 a la ciutat de Wuhan, a la Xina, i s’ha anat estenent a altres països.

Presenta una simptomatologia clínica similar a la de la grip, i el 80% dels casos són lleus. Els casos més greus generalment afecten persones grans o que pateixen altres patologies.

La millor manera de prevenir la transmissió del coronavirus SARS-COV-2 és prendre les mesures habituals de prevenció de contagis: rentar-se les mans sovint, utilitzar mascareta i mocadors d’un sol ús i tapar-se la boca i el nas en tossir o esternudar i mantenir les distàncies de seguretat.

Si us plau, segueix els canals oficials i no difonguis informacions falses o no contrastades

Per a més informació, consulteu http://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/  o truqueu al 061

 

Sobre el coronavirus

 

 

 

 

 

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès