Català | Castellano RSS
Actualitat COVID19 a Mollet Mesures de contenció municipals

Mesures de contenció municipals

El Govern de Mollet assegura serveis bàsics i la protecció de les famílies més vulnerables

El Comitè d’Emergències Municipals presidit per l’alcalde Josep Monràs, va fent un repàs constant de les mesures adoptades per fer front al coronavirus i per seguir coordinant les tasques per fer complir amb el decret d’Estat d’Alarma declarat pel Govern d'Espanya.

En especial les mesures adoptades volen garantir el suport a les persones més vulnerables, cobrir les necessitats més urgents i ajudar a frenar la propagació del virus, així com garantir el funcionament dels serveis essencials.

Protecció Social

Les atencions Serveis Socials durant aquests tres mesos de pandèmia són les següents:

Els equips de Serveis Socials

S’han atès un total de4.525 persones. S’han realitzat 7.246 actuacions amb informació, orientació i assessorament, tramitacions, valoració i accés a recursos, atenció domiciliària i teleassistència, accés a alimentació bàsica i suport familiar.

SIAD

S’han atès 158 dones amb 347 actuacions jurídiques, psicològiques i altres.

Atenció Domiciliària i Teleassistència

S’han atès270 persones mitjançant el Servei d´Atenció Domiciliària, i 775 mitjançant el Servei de Teleassistència.

Suport Xarxa COVID-19

189 voluntaris i voluntàries s’han sumat a la xarxa Covid per ajudar aquelles persones que poguessin necessitar.

41 voluntaris i voluntàries han cosit 3.500 mascaretes i 172 bates a través de l’empresa Robin Hat qui les esterilitza i les reparteix gratuïtament als centres sanitaris.

Suport a les Necessitats Bàsiques

Degut a la situació de COVID-19 han augmentat el nombre de suport d’aliments per part de la població de Mollet del Vallès que es troben en una situació de precarietat i vulnerabilitat econòmica. Han rebut suport alimentari del banc d’aliments 1.760 persones a les que se sumen les 40 persones estan rebent suport d´alimentació mitjançant el Menjador Social de Caritas.

Durant aquesta pandèmia també s’han repartit targetes moneder a les famílies vulnerables per poder cobrir l´alimentació bàsica  dels infants que tenien concedida la beca de menjador i els nens que assisteixen al casal obert. S´han concedit un total de 1.498 targetes moneder, d’elles 512 són aportació econòmica directa de l’Ajuntament de Mollet .

Oficina d’Ajuts Covid-19

L’Oficina d’ajuts Covid-19 es va posar en marxa el 18 de maig com un espai específic per atendre a aquelles famílies i comerços afectats econòmicament per la Covid-19. Des de la posada en marxa de la Oficina Ajuts COVID s´han fet 1.041 gestions (atencions presencials, atenció telefònica i per correu) s´han tramitat 240 expedients d´ajuts a persones i famílies i 210 expedients d’ajuts a comerços, autònoms i pymes.

L’equip de govern anuncia que s’amplia fins a finals d’aquest mes de juny el període per demanar ajuts a través de l’Oficina específica creada amb aquesta finalitat.

Ja s´han tramitat els expedients de les primeres 132 famílies per tal que puguin cobrar l´ajuda en breu

  

citaprevia serveismunicipals ok3

 

Atenció a la ciutadania

Des del dilluns 8 de juny es farà atenció presencial, als següents serveis municipals. Ja es pot demanar cita prèvia de forma telemàtica https://molletvalles.simplybook.it/, o través  del telèfon 93 571 95 05:

-        L'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC)

-        L’Oficina d’Atenció al Consumidor (OMIC)

-        Oficina Local d’Habitatge

-        Oficina d’Acollida

-        Oficina d'Informació i Assessorament a Persones Immigrants (OFIM)

- També han començat a fer atencions presencials amb cita prèvia:

-      Els serveis municipals d’inserció laboral (EMFO) 93 570 51 60

-       Els serveis municipals d’emprenedoria (Mollet Hub) 93 570 51 60 

- Recomanacions cita prèvia:

-       Les atencions presencials es fan amb les mesures de protecció adequades i per a l’accés de les persones usuàries serà obligatòria la mascareta.

-       Es demana puntualitat per tal d’evitar aglomeracions a la sala d’espera i l’assistència només de la persona que hagi demanat cita.

-     Es recomana també fer ús de la seu electrònica a l’hora de presentar sol·licituds i estalviar-se així desplaçaments innecessaris.

-  Reforç dels canals i serveis d'atenció telefònica de l’Ajuntament.

-  Tràmits en línia les 24 h del dia a través de la seu electrónica

-  Es manté el Servei d'Assistència Domiciliària. Es reforça el seguiment telefònic d'aquells casos que ho requereixin. Per consultes vinculades a aquest servei trucar al 93 571 95 00

 -  Ampliació del seguiment per a les persones usuàries dels Centres de Dia de Gent Gran, i a les persones usuàries i treballadores del IMSD

-  Creació d’un apartat específic al web municipal per resoldre els dubtes generats enmatèria d’habitatge durant l'actual estat d'alarma i ampliació dels canals d’informació

-  Posada en marxa la Xarxa Suport Covid-19 per atendre diferents necessitats de la ciutadania

-  Des del dimarts 16 de juny  el síndic personer de Mollet, Lluís Martínez Camps, atendrà consultes via telemàtica amb cita prèvia els dimarts a la tarda, de 17 a 20 h, i els dimecres al matí, de 10 a 13 h, de forma telemàtica.

A més a més, l’Oficina del Síndic Personer continuarà oferint el servei a distància a través de:

-  Reactivació del servei gratuït de recollida de mobles i voluminosos http://molletmesnet.molletvalles.cat/ o 900 720 648

 

Espais públics

- Des del 15 de maig, dissabtes i diumenges a partir de les 15h, el carrer de Gaietà Vínzia és prioritàriament per a les persones.  Aquesta acció té per objectiu dotar de més espai per a les persones i facilitar el compliment de les mesures de distanciament social en un dels carrers més transitats i amb més comerços de la ciutat.

- Des del 15 de maig ja estan oberts i en funcionament els correcans de la ciutat. Es recorda als propietaris i propietàries de gossos que, a dins de l’espai, també s’ha de respectar la distància de seguretat (1,5-2 metres)  amb les altres persones.

 

Equipaments / Mercats 

- Des de l’1 de juny està obert el Centre especial de Treball Taller Aborada. L’entrada será  esglaonada i sense la incorporació dels i les treballadores que, per les seves patologies prèvies, estan considerats persones de risc.

- Per consultes vinculades amb l’IMSD trucar al 93 563 51 17

- També están oberts els centres on estan ubicats els serveis socials municipals i el centre de desenvolupament infantil i atenció precoç (CDIAP), que atendran amb cita prèvia trucant als telèfons:

-       Centre Cívic l´Era   93 570 08 09

-       CIRD Joana Barcala   93 570 77 47

-       CDIAP  93 570 49 22

- Per contactar amb Serveis Socials i amb el Servei d'Atenció a les Dones cal trucar al 93 570 09 08

- Es tanquen tots els Casals d’Avis: Ateneu Gran, Casal Sant Jordi, Casal d’Avis de Can Pantiquet, Casal d’Avis de Lourdes, Centre de Serveis per a la Gent Gran El Lledoner i el restaurant El Moll Petit que hi ha al centre El Lledoner.

- Es tanquen tots els equipaments de la xarxa de Centres Cívics i Culturals municipals.

- Des de la setmana de l’1 de juny, les entitats de la ciutat poden sol·licitar autorització per fer reunions als espais que tenen autoritzats als equipaments municipals. Les reunions es podran fer amb cita prèvia i amb un màxim de 10 persones i respectant les mesures de seguretat.

- Centre Municipal d’Esport i Salut de Ca n’Arimon Tant l’espai d’activitat esportiva, com la piscina exterior, entrarà en funcionament a partir del 22 d juny.

Com l’aforament està limitat per normativa vigent, es podrà consultar al web de can n’Arimon l’aforament actualitzat al moment.  Es recorda que, per les activitats dirigides, com es fa habitualment, cal reserva prèvia que es por realitzar a través de l’APP de socis de Ca n’Arimon.

Piscina exterior, per complir amb totes les mesures de protecció i la normativa vigent, s’oferiran dos torns (matí de 10:00h a 14:30h i tarda de 15:30 a 20:00h) amb preus adaptats.

Preus:

De dilluns a divendres: Adults 3 € infants i gent gran 2 €

Festius i cap de setmana: Adults 4 € i infants i gent gran 3 €

Hi ha possibilitat de fer  reserva prèvia a l’equipament i per via telemàtica.

Campus d’Estiu, es realitzaran torns des del 29 de juny fins al 10 de setembre, en horari de 8:00 a 17:00h i amb servei de menjador. S’han adaptat el número de places i grups per tal de garantir que els nens i nenes gaudeixin de l’estiu amb la màxima seguretat. Les prescripcions es podran fer a partir de dimarts, 16 de juny.

Per a més informació d’horaris i activitats: https://canarimon.cat/

- Reobertura de la pista municipal d’Atletisme. Per poder fer-ne ús cal fer reserva d’hora prèviament.

- Les Escoles Bressol Municipals i l’Escola Municipal de Música i Dansa de Mollet, segueixen tancades

- Els parcs de Can Mulà i de la Plana Lledó obren en el seu horari habitual, de 9 a 21 h, de dilluns a diumenge, des del dilluns 1 de juny.

- També es podrà accedir, en aquest horari, al Cementiri.

- La Biblioteca Can Mulà està oberta des de l’1 de juny coincidint amb l’obertura del parc de Can Mulà en horaris de matins de dimecres, de 10 a 13.45 h. i tardes de dilluns, dimarts, dijous i divendres, de 16 a 20.30 h. Cal cita prèvia

- El Museu Municipal Joan Abelló reobre al públic el dijous 4 de juny. Cal cita prèvia

- El Mercat Municipal romandrà obert de dilluns a dissabte de 8 a 14.30 h amb les mesures d’aforament decretades per la Generalitat de Catalunya. Només es podrà accedir al Mercat per la porta de la Pl. Major i es podrà sortir per Av. Llibertat.

-  El Mercat Setmanal torna a obrir el dimarts a l’avinguda de la Llibertat. Ho fa amb el 100% de les parades del sector alimentari, fent una reducció dels metres d’ocupació de cada una.

Estarà delimitat per tanques per tal de poder controlar l’aforament màxim de 350 persones de forma simultània. Tindrà dues entrades amb control d’accés per garantir que no es sobrepassa l’aforament màxim.

El mercat dona compliment a totes les recomanacions i mesures de seguretat dictades per les autoritats competents.

Pel que fa la resta de parades, l’Ajuntament també està buscant ubicacions alternatives per, en una segona fase, restablir aquest sector del mercat segons vagin evolucionant i concretant-se les mesures decretades per l’estat d’alarma.

Mentre no es pugui retornar a l’activitat completa, l’Ajuntament els eximeix del pagament de la taxa de mercats.

- Reobertura de la xarxa de deixalleries en el seu horari habitual des del dilluns 1 de juny

- La Deixalleria mòbil ja funciona amb el seu horari i calendari habituals. L’àrea de contenidors nocturns d’Antònia Canet, també està en funcionament des del passat 15 de juny

- A partir del dia 22 de juny (Fase 3 o nova normalitat) es reobriran:

-       Centre de serveis de Can Lledó, amb cita prèvia

-       Equipaments i instal·lacions esportives.

-       Pistes poliesportives i d’skate de la ciutat

-       Reobertura del Centre Ocupacional del Bosc (el 25 de juny)

-       La Biblioteca ampliarà al 50% de l’aforament la seva ocupació

-       El Museu Municipal Joan Abelló, ampliarà visites al 50% de l’aforament i ampliarà les visites programades a grups de 20 persones.

-       El Restaurant el Moll Petit, que fa una labor social donant menjà a preus assequibles  a persones jubilades de Mollet, ampliarà l’aforament de la terrassa al 75% i a l’interior al 50%.

 

Horts urbans

Es podrá accedir a qualsevol dels horts de Gallecs i el Calderí, per part dels titulars o persones autoritzades, de dilluns a divendres de 8h a 20h.  Durant el cap de setmana es manté la prohibició d’accedir als horts, ja que coincideix amb una major presencia de persones al carrer. Els desplaçaments permesos s’hauran de fer complint la normativa vigent de distanciament social i higiene, i han de ser sempre individuals.

 

Neteja

- Desinfecció diària de contenidors i carrers (calçades i voreres, a tots els barris, amb camió cisterna i màquines a pressió) que donen accés a l’Hospital, CAPs, residències, farmàcies, mercat municipal, i a comerços i botigues d’alimentació obertes. També a llocs de difícil accés i concorreguts com baranes o marquesines de bus amb equips portàtils.

- Reforç i complement de la desinfecció a càrrec de l'UME

- Instal·lació de contenidors individuals a les portes d’alguns comerços perquè la gent pugui llençar els guants

- Realització de les desinfeccions internes a les residències, tal i com es va demanar a la Generalitat de Catalunya

- Col·laboració de la Delegació del Govern a Catalunya,  a través de Fomento, i a petició de l'alcalde, Josep Monràs, en les tasques de desinfecció de la via pública, coincidint amb el desconfinament parcial, i la major presència de persones al carrer.  

 

Sortir de casa 

- Repartiment de milers de mascaretes al transport públic, a les residències i a les entitats socials de Mollet per abastir als equipaments i persones amb més risc de contagi per prevenir del Coronavirus

- Repartiment especial de mascaretes a més de 1.000 infants de famílies vulnerables coincidint amb l’anunci del govern de l’Estat de permetre que els menors puguin sortir al carrer a partir del diumenge 26 d'abril

- Dispositius especials de la Policia Municipal per informar i vetllar pel compliment de les condicions establertes amb motiu de la sortida al carrer dels menors de 14 anys

 

Mobilitat

- Es garanteix el servei de bus urbà amb un bus per servei. La primera expedició és a les 6.38 h i la darrera  a les 21.22 h. Els horaris es poden consultar a https://www.molletvalles.cat/continguts/serveis-a-mollet/mobilitat/horaris-del-bus-durant-lestat-dalarma/ i a les marquesines de les parades d’autobús. Els conductors d’autobusos deixaran de vendre bitllets i donar bescanvi. Els bitllets i títols de transport s’hauran de comprar als estancs i quioscos. Els autobusos es desinfecten diàriament amb canons d’ozó.

- El servei de taxi es manté. El taxi només podrà ser ocupat per  un/a passatger/a o bé per dos si es tracta d’un monovolum.

- Es posa en funcionament la zona blava a partir dilluns 15 de juny. La vigència dels tiquets de minuts extres d’aparcament de 2019-2020 de +15 i +30 s’allargarà fins a finals d’any i els vehicles 0 emissions están exempts de pagament. Així mateix, els usuaris d’urgències de l’Hospital disposen de 3 hores gratuïtes a la zona blava amb el tiquet que es dona a urgències de l’Hospital

 

Oci / Convivència

- Posada en marxa del programa municipal en línia "Oci a casa. Gaudeix sense risc", reconegut com a bona pràctica per la Unió Europea d’oci on-line. Setmanalment continua creixent l’oferta d’Oci a casa. Actualment ja s’han fet més de 16.800 visualitzacions dels continguts. Les propostes esportives són les més visualitzades, en especial Esport en Família.

- Difusió a través del Servei Municipal de Mediació Comunitària, de consells per facilitar una bona convivencia

 

Canals d’informació

- Edició i difusió del butlletí digital "L'Ajuntament a CASA" especial COVID-19

- Adequació de la web municipal com a contenidor de tots els continguts i mesures generades des de l'inici de l'Estat d'Alarma

- Habilitació de diferents canals específics per resoldre dubtes i per informar amb tot detall i al moment a tota la ciutadania que ho precisi

- Implementació a les xarxes socials de totes les mesures, consells, novetats i actualització constant i al minut per facilitar l'accés de tot tipus d'informació a tothom, tots els dies i a totes hores

- Ràdio Mollet suspèn la programació habitual. Emetrà butlletins informatius, consells, programes enregistrats i farà connexions informatives amb la Xarxa.

- Generació de continguts i notícies per a informar. Entrevistes i especials directes amb l'alcalde, dins dels Serveis Informatius de Ràdio Mollet i Vallès Visió per atendre les trucades de la ciutadania i informar de la última hora

- Proposta a Vallès Visió per incrementar les accions i la programació dirigida als infants

 

Acció Institucional

- Priorització del pagament de les subvencions a les entitats socials

- Intermediació per recollir i repartir les donacions del material per a l’Hospital de Mollet que ofereixen les empreses del Baix Vallès

- Es cedeix el Mercat Vell per garantir les donacions de sang a Catalunya durant la crisi de la Covid-19  

- L’Ajuntament no malbaratarà els aliments que podrien caducar a causa del confinament i els distribueix entre les famílies més vulnerables

- En elaboració un protocol municipal de desconfinament dels serveis públics, per estar preparats per quan la situació millori i sigui posible

- Contacte amb les entitats de la ciutat per copsar quines tenen interès en organitzar casals d’estiu, per tal d’articular suport a les seves necessitats i resoldre dubtes o qüestions que puguin sorgir.

- L’Ajuntament, enguany, continuarà organitzant el casal d’estiu a través de Ca n’Arimon.

 

Més de 100 mesures per pal·liar els efectes del coronavirus

2b11 

 

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès