Català | Castellano RSS
Actualitat COVID19 a Mollet Mesures de contenció municipals

Mesures de contenció municipals

El Govern de Mollet assegura serveis bàsics i la protecció de les famílies més vulnerables

El Comitè d’Emergències Municipals presidit per l’alcalde Josep Monràs, va fent un repàs constant de les mesures adoptades per fer front al coronavirus i per seguir coordinant les tasques per fer complir amb el decret d’Estat d’Alarma declarat pel Govern d'Espanya.

En especial les mesures adoptades volen garantir el suport a les persones més vulnerables, cobrir les necessitats més urgents i ajudar a frenar la propagació del virus, així com garantir el funcionament dels serveis essencials.

 

citaprevia serveismunicipals ok3

 

Atenció a la ciutadania

A partir del dilluns 8 de juny es farà atenció presencial, als següents serveis municipals. Ja es pot demanar cita prèvia de forma telemàtica https://molletvalles.simplybook.it/, o través  del telèfon 93 571 95 05:

-        L'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC)

-        L’Oficina d’Atenció al Consumidor (OMIC)

-        Oficina Local d’Habitatge

-        Oficina d’Acollida

-        Oficina d'Informació i Assessorament a Persones Immigrants (OFIM)

- També han començat a fer atencions presencials amb cita prèvia:

-      Els serveis municipals d’inserció laboral (EMFO) 93 570 51 60

-       Els serveis municipals d’emprenedoria (Mollet Hub) 93 570 51 60 

- Recomanacions cita prèvia:

-       Les atencions presencials es fan amb les mesures de protecció adequades i per a l’accés de les persones usuàries serà obligatòria la mascareta.

-       Es demana puntualitat per tal d’evitar aglomeracions a la sala d’espera i l’assistència només de la persona que hagi demanat cita.

-     Es recomana també fer ús de la seu electrònica a l’hora de presentar sol·licituds i estalviar-se així desplaçaments innecessaris.

 

-  Reforç dels canals i serveis d'atenció telefònica de l’Ajuntament.

-  Tràmits en línia les 24 h del dia a través de la seu electrónica

-  Es manté el Servei d'Assistència Domiciliària. Es reforça el seguiment telefònic d'aquells casos que ho requereixin. Per consultes vinculades a aquest servei trucar al 93 571 95 00

 - Reforç del Servei d'Assistència Domiciliària  i dels Serveis Socials amb ajuts a les persones que reben algun tipus d’ajut directe o indirecte a través de Serveis Socials.

-  Ampliació del seguiment per a les persones usuàries dels Centres de Dia de Gent Gran, i a les persones usuàries i treballadores del IMSD

-  Creació d’un apartat específic al web municipal per resoldre els dubtes generats enmatèria d’habitatge durant l'actual estat d'alarma i ampliació dels canals d’informació

-  Posada en marxa la Xarxa Suport Covid-19 per atendre diferents necessitats de la ciutadania

-  L’Oficina del Síndic Personer romandrà tancada tot i que està en actiu a través del correu sindicpersoner@molletvalles.cat

-  Reactivació del servei gratuït de recollida de mobles i voluminosos http://molletmesnet.molletvalles.cat/ o 900 720 648

 

Espais públics

- Des del 15 de maig, dissabtes i diumenges a partir de les 15h, el carrer de Gaietà Vínzia és prioritàriament per a les persones.  Aquesta acció té per objectiu dotar de més espai per a les persones i facilitar el compliment de les mesures de distanciament social en un dels carrers més transitats i amb més comerços de la ciutat.

- Des del 15 de maig ja estan oberts i en funcionament els correcans de la ciutat. Es recorda als propietaris i propietàries de gossos que, a dins de l’espai, també s’ha de respectar la distància de seguretat (1,5-2 metres)  amb les altres persones.

 

Equipaments / Mercats 

- Des de l’1 de juny està obert el Centre especial de Treball Taller Aborada. L’entrada será  esglaonada i sense la incorporació dels i les treballadores que, per les seves patologies prèvies, estan considerats persones de risc.

- Per consultes vinculades amb l’IMSD trucar al 93 563 51 17

- També están oberts els centres on estan ubicats els serveis socials municipals i el centre de desenvolupament infantil i atenció precoç (CDIAP), que atendran amb cita prèvia trucant als telèfons:

-       Centre Cívic l´Era   93 570 08 09

-       CIRD Joana Barcala   93 570 77 47

-       CDIAP  93 570 49 22

- Per contactar amb Serveis Socials i amb el Servei d'Atenció a les Dones cal trucar al 93 570 09 08

- Es tanquen tots els Casals d’Avis: Ateneu Gran, Casal Sant Jordi, Casal d’Avis de Can Pantiquet, Casal d’Avis de Lourdes, Centre de Serveis per a la Gent Gran El Lledoner i el restaurant El Moll Petit que hi ha al centre El Lledoner.

- Es tanquen tots els equipaments de la xarxa de Centres Cívics i Culturals municipals.

- Des de la setmana de l’1 de juny, les entitats de la ciutat poden sol·licitar autorització per fer reunions als espais que tenen autoritzats als equipaments municipals. Les reunions es podran fer amb cita prèvia i amb un màxim de 10 persones i respectant les mesures de seguretat.

- Es tanca el Centre Municipal Esportiu i de Salut de Ca n’Arimon,

- Reobertura de la pista municipal d’Atletisme. Per poder fer-ne ús cal fer reserva d’hora prèviament.

- Les Escoles Bressol Municipals i l’Escola Municipal de Música i Dansa de Mollet, segueixen tancades

- Els parcs de Can Mulà i de la Plana Lledó obren en el seu horari habitual, de 9 a 21 h, de dilluns a diumenge, des del dilluns 1 de juny.

- També es podrà accedir, en aquest horari, al Cementiri.

- La Biblioteca Can Mulà està oberta des de l’1 de juny coincidint amb l’obertura del parc de Can Mulà en horaris de matins de dimecres, de 10 a 13.45 h. i tardes de dilluns, dimarts, dijous i divendres, de 16 a 20.30 h. Cal cita prèvia

- El Museu Municipal Joan Abelló reobre al públic el dijous 4 de juny. Cal cita prèvia

- El Mercat Municipal romandrà obert de dilluns a dissabte de 8 a 14.30 h amb les mesures d’aforament decretades per la Generalitat de Catalunya. Només es podrà accedir al Mercat per la porta de la Pl. Major i es podrà sortir per Av. Llibertat.

- El Mercat Setmanal dels dimarts queda suspès fins nou avís.

- Reobertura de la xarxa de deixalleries en el seu horari habitual des del dilluns 1 de juny

 

Horts urbans

Es podrá accedir a qualsevol dels horts de Gallecs i el Calderí, per part dels titulars o persones autoritzades, de dilluns a divendres de 8h a 20h.  Durant el cap de setmana es manté la prohibició d’accedir als horts, ja que coincideix amb una major presencia de persones al carrer. Els desplaçaments permesos s’hauran de fer complint la normativa vigent de distanciament social i higiene, i han de ser sempre individuals.

 

Neteja

- Desinfecció diària de contenidors i carrers (calçades i voreres, a tots els barris, amb camió cisterna i màquines a pressió) que donen accés a l’Hospital, CAPs, residències, farmàcies, mercat municipal, i a comerços i botigues d’alimentació obertes. També a llocs de difícil accés i concorreguts com baranes o marquesines de bus amb equips portàtils.

- Reforç i complement de la desinfecció a càrrec de l'UME

- Instal·lació de contenidors individuals a les portes d’alguns comerços perquè la gent pugui llençar els guants

- Realització de les desinfeccions internes a les residències, tal i com es va demanar a la Generalitat de Catalunya

- Col·laboració de la Delegació del Govern a Catalunya,  a través de Fomento, i a petició de l'alcalde, Josep Monràs, en les tasques de desinfecció de la via pública, coincidint amb el desconfinament parcial, i la major presència de persones al carrer.  

 

Sortir de casa 

- Repartiment de milers de mascaretes al transport públic, a les residències i a les entitats socials de Mollet per abastir als equipaments i persones amb més risc de contagi per prevenir del Coronavirus

- Repartiment especial de mascaretes a més de 1.000 infants de famílies vulnerables coincidint amb l’anunci del govern de l’Estat de permetre que els menors puguin sortir al carrer a partir del diumenge 26 d'abril

- Dispositius especials de la Policia Municipal per informar i vetllar pel compliment de les condicions establertes amb motiu de la sortida al carrer dels menors de 14 anys

 

Mobilitat

- Es garanteix el servei de bus urbà amb un bus per servei. La primera expedició és a les 6.38 h i la darrera  a les 21.22 h. Els horaris es poden consultar a https://www.molletvalles.cat/continguts/serveis-a-mollet/mobilitat/horaris-del-bus-durant-lestat-dalarma/ i a les marquesines de les parades d’autobús. Els conductors d’autobusos deixaran de vendre bitllets i donar bescanvi. Els bitllets i títols de transport s’hauran de comprar als estancs i quioscos. Els autobusos es desinfecten diàriament amb canons d’ozó.

- El servei de taxi es manté. El taxi només podrà ser ocupat per  un/a passatger/a o bé per dos si es tracta d’un monovolum.

- El servei de zona blava es suspèn. Demanem a la població que faciliti l’aparcament a la zona blava de la zona de l’hospital per a l’ús dels ciutadans i ciutadanes que s’adrecen als serveis sanitaris.

 

Oci / Convivència

- Posada en marxa del programa municipal en línia "Oci a casa. Gaudeix sense risc", reconegut com a bona pràctica per la Unió Europea d’oci on-line. Setmanalment continua creixent l’oferta d’Oci a casa. Actualment ja s’han fet més de 16.800 visualitzacions dels continguts. Les propostes esportives són les més visualitzades, en especial Esport en Família.

- Difusió a través del Servei Municipal de Mediació Comunitària, de consells per facilitar una bona convivencia

 

Canals d’informació

- Edició i difusió del butlletí digital "L'Ajuntament a CASA" especial COVID-19

- Adequació de la web municipal com a contenidor de tots els continguts i mesures generades des de l'inici de l'Estat d'Alarma

- Habilitació de diferents canals específics per resoldre dubtes i per informar amb tot detall i al moment a tota la ciutadania que ho precisi

- Implementació a les xarxes socials de totes les mesures, consells, novetats i actualització constant i al minut per facilitar l'accés de tot tipus d'informació a tothom, tots els dies i a totes hores

- Ràdio Mollet suspèn la programació habitual. Emetrà butlletins informatius, consells, programes enregistrats i farà connexions informatives amb la Xarxa.

- Generació de continguts i notícies per a informar. Entrevistes i especials directes amb l'alcalde, dins dels Serveis Informatius de Ràdio Mollet i Vallès Visió per atendre les trucades de la ciutadania i informar de la última hora

- Proposta a Vallès Visió per incrementar les accions i la programació dirigida als infants

 

Acció Institucional

- Priorització del pagament de les subvencions a les entitats socials

- Intermediació per recollir i repartir les donacions del material per a l’Hospital de Mollet que ofereixen les empreses del Baix Vallès

- Es cedeix el Mercat Vell per garantir les donacions de sang a Catalunya durant la crisi de la Covid-19  

- L’Ajuntament no malbaratarà els aliments que podrien caducar a causa del confinament i els distribueix entre les famílies més vulnerables

- En elaboració un protocol municipal de desconfinament dels serveis públics, per estar preparats per quan la situació millori i sigui posible

- Contacte amb les entitats de la ciutat per copsar quines tenen interès en organitzar casals d’estiu, per tal d’articular suport a les seves necessitats i resoldre dubtes o qüestions que puguin sorgir.

- L’Ajuntament, enguany, continuarà organitzant el casal d’estiu a través de Ca n’Arimon.

 

Més de 100 mesures per pal·liar els efectes del coronavirus

2b11 

 

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès