Català | Castellano RSS
Actualitat COVID19 a Mollet Mesures econòmiques i socials municipals

Mesures econòmiques i socials municipals

El Govern Municipal aprova un paquet de mesures d’ajudes econòmiques i socials per pal·liar els efectes del COVID-19

Pla

 

Les mesures adoptades fins al moment són les següents:

 

Es posa en marxa l’Oficina d’Ajuts Covid-19

-  Creació d’un espai específic per donar informació i per tramitar els ajuts aprovats en el Pla per a la protecció, social, la reactivació econòmica i l’impuls de l’ocupació en el que hi ha previstes ajudes directes i indirectes per a famílies i per al sector comercial i de serveis de la ciutat especialment afectats per la Covid-19.

-  Es recorda que els ajuts contemplats en el Pla, són municipals i són independents de les polítiques o els recursos que puguin venir d’altres administracions.

-  D’aquests ajuts municipals es preveu que se’n puguin beneficiar més d’11.000 famílies i més de 1.000 comerços i serveis de la ciutat.

 

En relació a l'activitat comercial i el teixit productiu

-  Llicències de terrasses: Els titulars de les llicències d’ocupació de via pública –terrasses– no hauran de pagar aquesta taxa mentre duri la situació d’emergència.

-  Taxa de recollida de la brossa comercial: Els titulars d’establiments que tinguin l’activitat tancada per imperatiu legal no hauran de pagar la taxa de recollida de brossa comercial.

-  Taxa dels mercats de marxants: no es cobrarà la taxa als paradistes del mercat setmanal del dimarts que hagin vist suspesa l’activitat..

-  Consum local: Accelerar, un cop s’hagi superat l’Estat d’Alarma, una campanya de sensibilització conjuntament amb els agents econòmics locals per promoure el consum de productes de proximitat i l’economia local.

-  L'Ajuntament ha habilitat un mapa interactiu amb els negocis de la ciutat que ofereixen productes i serveis de primera necessitat i que també poden fer encàrrecs i/o repartiment a domicili

-  Pla de reactivació econòmica pel teixit productiu per a després d'aquesta emergència

-  Campanya de sensibilització conjuntament amb els agents econòmics locals per promoure el consum de productes de proximitat i l’economia local

-  Pla de suport als comerços i professionals de la ciutat de formació on-line i assessorament individualitzat per fomentar l’e-commerce

-  Durant el mes de maig s’han iniciat les formacions en línia programades per a comerciants a través de Mollet Hub. El programa formatiu dona resposta a les peticions de formació que va sorgir de la primera sessió del dia 23 d’abril.

-  També s’estan atenent les consultes que tenen molts comerciants respecte a l’inici d’activitat de comerços, professionals, autònoms i autònomes i emprenedors i emprenedores.

 

En relació a l’activitat económica i ocupació

- Els serveis municipal d’inserció laboral, situat a EMFO c. Riera, farà atencions presencials amb cita prèvia a partir del dilluns 1 de juny.

- El Servei municipal d’empresa i emprenedoria, situat al Mollet Hub, farà atencions presencials amb cita prèvia a partir del dilluns 1 de juny.

-  Reforç de l'atenció i assessorament a autònoms, empresaris i ciutadans

-  Ampliació del servei d'atenció telefònica dels serveis municipals d'ocupació

-  Creació i difusió de continguts útils i de formació per a autònoms, empresaris i emprenedors, així com relacionats amb les TIC i la innovació

-  S'ha reforçat el procés d’orientació amb formacions en línia sobre entrevistes de feina i també es fan servir l’atenció telemàtica i telefònica adaptant els recursos a les necessitats dels usuaris i usuàries. En total, d’ençà que va començar l’estat d’alarma, s’han portat a terme prop de 5.300 atencions.

-  Particulars, PIMES i autònoms podran fraccionar el rebut de l'aigua en 6 mesos sense interessos. A més s'aplicarà el 50% de rebaixa del cànon de l'aigua aprovat per l'ACA. L'Ajuntament continuarà bonificant el 95% del rebut de l’aigua i s'aplicarà una taxa de residus de 3,32 € any a totes les famílies vulnerables

-  Priorització, en la mida del possible, del pagament de les factures d’autònoms i petits i mitjans comerços per tal de dotar-los de liquiditat

- El Servei Municipal d’Ocupació i el d’Emprenedoria han fet prop de 6.000 atencions des de l’Inici de l’estat d’alarma.

- Acord per a la celebració d'un ple extraordinari per tractar mesures de caire econòmic i de cobertura social per combatre la situació excepcional que vivim 

 

En relació als impostos

-  Pla individualitzat per ajornament o fraccionament dels tributs municipals, sense recàrrecs.

-  Aprovació d'un nou calendari fiscal que endarrereix el termini de pagament de tributs,taxes i preus públics. No es cobraran per aquelles activitats que no s’han pogut realitzar, acompanyat de bonificacions fiscals per a famílies vulnerables i per al sector comercial i de serveis de la ciutat

 

En relació a les empreses que presten serveis a l’Ajuntament

·  Pagament de factures: L’Ajuntament prioritzarà, tant com sigui possible, el pagament de les factures d’autònoms i petits i mitjans comerços per tal de dotar-los de liquiditat al més aviat possible.

 

En relació a les famílies

-  Pagament de l’Ajuntament de les beques menjador municipals com a complement a la decisió adoptada per la Generalitat.

-  Les famílies no hauran de pagar les Escoles Bressol Municipals: L’Ajuntament eximeix a les famílies del pagament de la quota de les escoles bressol municipals durant el temps que aquestes estiguin tancades.

-  Els i les usuàries de Ca n’Arimon no hauran de fer front a les quotes el temps que l’equipament estigui tancat

-  Es continua fent atenció a les famílies, tant a l’Oficina Covid com als Serveis Socials Municipals.

-  Actualment ja s’han tramitat  més de 200 ajudes a famílies a través de l’Oficina Covid i 2.850 persones han estat ateses des de Serveis Socials rebent ajuts directes o indirectes.Pla per a la protecció social, la reactivació econòmica i l’impuls de l’ocupació

Més de 100 mesures per pal·liar els efectes de la covid-19

2b8

 

 

 

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès