Català | Castellano RSS
Actualitat COVID19 a Mollet Mesures econòmiques municipals

Mesures econòmiques municipals

El Govern Municipal aprova un paquet de mesures d’ajudes econòmiques per pal·liar els efectes del COVID-19

Les mesures econòmiques adoptades fins al moment són les següents:

En relació a l’activitat comercial i el teixit productiu

· Llicències de terrasses: Els titulars de les llicències d’ocupació de via pública –terrasses– no hauran de pagar aquesta taxa mentre duri la situació d’emergència i, per tant, des del passat dissabte que no se’ls cobrarà.

· Taxa de recollida de la brossa comercial: Els titulars d’establiments que tinguin l’activitat tancada per imperatiu legal no hauran de pagar la taxa de recollida de brossa comercial.

· Taxa dels mercats de marxants: no es cobrarà la taxa als paradistes del mercat setmanal del dimarts que hagin vist suspesa l’activitat..

· Consum local: Accelerar, un cop s’hagi superat l’Estat d’Alarma, una campanya de sensibilització conjuntament amb els agents econòmics locals per promoure el consum de productes de proximitat i l’economia local.

· Impulsar un pla de reactivació econòmica pel teixit productiu per a després d'aquesta emergència.

 

En relació als impostos

· Pla individualitzat per ajornament o fraccionament dels tributs municipals, sense recàrrecs.

· Estudiar la possiblitat de modificar el calendari fiscal per ajornar la data de pagament d’alguns impostos municipals.

 

En relació a les empreses que presten serveis a l’Ajuntament

· Pagament de factures: L’Ajuntament prioritzarà, tant com sigui possible, el pagament de les factures d’autònoms i petits i mitjans comerços per tal de dotar-los de liquiditat al més aviat possible.

 

En relació a les famílies

· Ajuntament pagarà les beques menjador municipals: Com a complement la decisió adoptada per la Generalitat en relació a les beques menjador, l’Ajuntament de Mollet del Vallès està treballant per garantir el pagament de la part municipal.

· Les famílies no hauran de pagar les Escoles Bressol Municipals: L’Ajuntament eximeix a les famílies del pagament de la quota de les escoles bressol municipals durant el temps que aquestes estiguin tancades.

· Els i les usuàries de Ca n’Arimon no hauran de fer front a les quotes el temps que l’equipament estigui tancat

Es demana a la ciutadania que prioritzi la compra de productes i serveis de proximitat, per ajudar al màxim a les empreses i comerços locals. 

Mesures economiques v2

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès