Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

L'Ajuntament, pioner en l'atenció a persones sordes

26/01/2011

Benestar Social

L’Ajuntament ha presentat aquest matí el nou sistema d’atenció a persones amb discapacitat auditiva que s’ha posat en funcionament a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) i que es basa en l’actuació d’un intèrpret a distància o virtual.

L'Ajuntament, pioner en l'atenció a persones sordes
Servei SIGHTOS a l'OAC per a persones sordes

L’Ajuntament de Mollet ha presentat aquest matí el nou sistema d’atenció a persones amb discapacitat auditiva que s’ha posat en funcionament a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) i que es basa en l’actuació d’un intèrpret a distància o virtual.

El sistema està basat en l’eina tecnològica Sightos que permet, a través d’internet i la intervenció d’un intèrpret professional, que la persona amb discapacitat auditiva i l’informador de l’OAC puguin comunicar-se sense cap barrera.

El funcionament del sistema és el següent:

  1. L’usuari exposa en llegua de signes la seva consulta
  2. Un intèrpret, situat a les instal·lacions de la FESOCA, rep les imatges per mitjà de webcam
  3. L’intèrpet tradueix la demanda a l’informador de l’OAC per mitjà d’uns auriculars que també compten amb micròfon
  4. El sistema també funciona a l’inrevés: l’informador contesta l’usuari i aquest rep la traducció de l’intèrpret en llengua de signes a través de la seva pantalla

 

Objectiu: trencar barreres comunicatives

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, s’ha mostrat orgullós de facilitar l’accés de tota la ciutadania a l’administració i ha afirmat que “avui tenim una ciutat més accessible que ahir”. D’altra banda, Monràs ha destacat la importància de l’Associació de Persones Sordes de Mollet que participa activament en la vida social de la ciutat. De fet, l’entitat serà guardonada properament amb el reconeixement de la distinció cívica “Per Mollet”.

El regidor de Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Sergi Garcia ha destacat que, gràcies a aquest sistema, es trenca una important barrera comunicativa amb el col·lectiu de ciutadans amb discapacitat auditiva. “En l’era de la comunicació, no podem tenir ciutadans incomunicats”, ha afirmat, alhora que destacava l’important paper que juguen les noves tecnologies en l’apropament de l’administració a la ciutadania.

El president de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA), Antonio Martínez, ha explicat que el nou sistema permet a les persones amb discapacitat auditiva guanyar en autonomia i independència, ja que abans depenien de la disponibilitat d’un intèrpret per realitzar qualsevol tipus de demanda, tràmit o consulta a l’Ajuntament. Martínez ha felicitat l’Ajuntament de Mollet, ja que és el primer municipi que posa en marxa el sistema Sightos, després de Barcelona, Tarragona, Girona o Terrassa. També ha animat altres municipis perquè prenguin Mollet com a exemple.

A la presentació del servei han assistit l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, el regidor de Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Sergi Garcia, el president de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA), Antonio Martínez i el president de l’Associació de Persones Sordes de Mollet, Joan Mayans.


Enllaços relacionats

Vídeo de Vallès Visió

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès