Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Nou vehicle elèctric a la Brigada Municipal de Parcs i Jardins

24/02/2011

Via Pública

La Brigada Municipal de Parcs i Jardins compta amb un nou vehicle elèctric el qual, en no utilitzar gasolina, no emet CO2 i no contamina l’ambient. Aquest és el segon vehicle elèctric que té la Brigada de Parcs i Jardins.

Nou vehicle elèctric a la Brigada Municipal de Parcs i Jardins
Els dos vehicles elèctrics de la Brigada Municipal de Jardineria

El nou vehicle és una camioneta Piaggio amb autonomia per a uns 100 quilòmetres i temps de càrrega de 7 hores. El vehicle està equipat amb les eines bàsiques perquè el personal de jardineria pugui intervenir àgilment en actuacions d'emergència. En situacions normals, els vehicles elèctrics s’utilitzen per a la coordinació dels treballs de manteniment dels parcs i jardins de la ciutat.

El mateix tipus de vehicle amb motor de gasolina emet aproximadament 150g de CO2 a l’ambient per cada quilòmetre, mentre que els vehicles elèctrics no emeten CO2 i el seu nivell de soroll és molt baix. Aquestes característiques els fan molt adequats per al seu ús en parcs i jardins i en general a la ciutat.

A llarg termini, l’Ajuntament vol anar canviant tot el parc de vehicles del consistori per vehicle elèctrics i no contaminants. Per arribar a aquest punt, però, caldria esperar que els vehicles d'aquesta tecnologia millorin la capacitat de càrrega i puguin adaptar-se a totes les necessitats dels diferents serveis públics.

L’Ajuntament està estudiant la instal•lació d'un punt de càrrega per a vehicles elèctrics a Mollet per aquest 2011. A més, des del mes de gener Mollet bonifica el 100% del rebut de l'Impost de Vehicles a els propietaris de cotxes elèctrics i el 50% als de vehicles mixtes.
 


Enllaços relacionats

Vídeo Vallès Visió

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès