Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

El Comitè avaluador d'ACES Europe valora positivament la candidatura de Mollet per ser Ciutat Europea de l'Esport

17/06/2016

Esports

El president de l'Association European Capitals and Cities of Sport Federations (ACES Europe), Gian Francesco Lupattelli, el seu secretari general, Hugo Alonso, l'exsecretari general de l'Esport de la Generalitat i membre de l'Associació, Joan Anton Camuñas, l'eurodiputat i copresident de l'intergrup d'Esports del Parlament Europeu, Santiago Fisas, acompanyats de l'alcalde de Mollet i responsable de l'àrea d'Esports, Josep Monràs, han comparegut per donar a conèixer les seves valoracions sobre la candidatura de Mollet per ser Ciutat Europea de l'Esport. Unes impressions que han estat positives després que el Comitè hagi visitat Mollet durant tres dies per conèixer de primera mà les instal·lacions i la tasca a favor de l'esport que es fa a la ciutat.

El comitè ha valorat especialment les polítiques que s'apliquen a Mollet per apropar l'esport a la ciutadania, més enllà de l'esport de competició.

En aquest sentit, Gian Francesco Lupattelli, ha dit que "es nota que a Mollet es viu l'esport, i el més important es que l'esport es viu als carrers, és popular, i per aquest motiu convido a l'Ajuntament a que segueixi aplicant aquest sistema", un sistema "cabdal pel benestar de la ciutadania, ja que està demostrat que quan s'inverteixen més diners en esport, s'inverteixen menys en sanitat".

De la seva banda, Santiago Fisas, que en el seu moment va animar l'Ajuntament a presentar aquesta candidatura coneixedor de les possibilitats de la ciutat per la seva trajectòria en aquest àmbit, recordava que "vaig animar l'alcalde a fer-ho perquè Mollet s'ho mereix i estic convençut que la candidatura és bona i que si ho aconsegueix ho farà bé, tot i que cal recordar que ara hi ha un procés de selecció molt professional".

Fisas també ha volgut recordar la importància que en el seu moment va tenir Josep Monràs a l'hora de promoure l'esport a nivell europeu ja que "la iniciativa de celebrar el Dia Europeu de l'Esport va sorgir del mateix alcalde mentre era el responsable d'esports de la Diputació de Barcelona".

L'alcalde Monràs ha agraït la presència aquests dies del Comitè deixant clar que "aquesta no és la candidatura de l'Ajuntament, aquesta és la candidatura de Mollet, i especialment de l'excel·lent i fantàstic teixit esportiu que tenim com demostren amb la seva feina diària les 35 entitats esportives de la ciutat".

Recollint les paraules del president Lupattelli, Monràs ha afegit que "el que ens mou no és l'èxit esportiu, el que ens mou es la pràctica de l'esport i com hem fet fins ara, seguirem potenciant aquesta pràctica des de la vessant de la salut i de la transmissió de valors".   

El proper 29 de juny ACES Europe donarà a conèixer, a través d'un comunicat oficial, el veredicte.   
 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès