Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Mollet, primera ciutat catalana en acollir contenidors de Càritas

27/02/2017

Solidaritat i Cooperació

Des d'aquest dilluns, Mollet del Vallès ja disposa del primer contenidor de roba usada de Caritas dels 20 que hi ha previstos instal·lar-hi. D'aquesta manera, Mollet es converteix en la primera ciutat catalana en acollir aquests tipus de contenidors fruit de l'acord al que han arribat l'Ajuntament, Càritas Diocesana de Terrassa i la Fundació Formació i Treball.

Els objectius, a través d'articular la recollida de roba usada, són fer arribar la roba a qui la necessita, potenciar la inserció laboral de persones en risc d'exclusió i preservar el medi ambient. 

Aquest contenidor està situat a Plaça Major/Av. Llibertat i és el primer dels 20 que s'instal·laran a la ciutat, 10 en una primera fase i 10 més en una segona.

Per al bisbe de la Diòcesi de Terrassa, Mons. Josep Àngel Saiz Meneses, qui ha felicitat a lAjuntament per "la seva tradicional predisposició sempre que s'aborden qüestions relatives a ajudar als més desfavorits", aquest és "un gest senzill i humil, però amb molt significat. És com un petit miracle del que representa la solidaritat entre les persones i la col·laboració entre les institucions".

De la seva banda, per l'alcalde Josep Monràs, "aquest nou pas que dona Mollet és fruit del compromís de l'Ajuntament amb la solidaritat i amb les persones més necessitades i, fruit també, del treball que fa anys mantenim conjuntament amb les entitats del tercer sector, com és el cas de Càritas". Monràs ha afegit "és un orgull i un compromís que Càritas hagi optat per Mollet per dur a terme aquesta experiència pilot" tot desitjant "que ens convertim en la punta de llança per tot Catalunya en la tasca de promoure la dignificació de les persones i el seu benestar".

Tant Salvador Obiols, de Càritas Diocesana de Terrassa, com  Albert Alberich, de la Fundació Formació i Treball, han destacat la tasca que es fa amb el tractament ètic de la roba usada des del punt de vista de dignificar a les persones, especialment per la creació d'ocupació entre aquells sectors en risc d'exclusió social, i pel fet de reduir l'impacte ambiental donant una segona vida a aquesta roba usada.

Es calcula que un cop concretada la instal·lació dels contenidors a Mollet es recolliran uns 100.000 quilos de roba l'any.

A l'acte d'instal·lació d'aquest primer contenidor també hi han assistit la regidora de Serveis Socials, Ana María Díaz, la responsable de Càritas Mollet Maria Teresa Securum i el Mossèn de la parròquia de Sant Vicenç Miquel Planas, entre d'altres.
 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès