Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

EL CIM, protagonista del 25è aniversari dels Jocs Olímpics a Mollet

13/03/2017

Educació

El Consell Municipal d'Infants (CIM) ha donat a conèixer en el Ple dels Infants celebrat aquest diumenge les seves propostes per incrementar la pràctica esportiva i els hàbits de vida saludables a Mollet del Vallès.

En aquesta onzena edició, el CIM tenia com a propòsit debatre sobre l'esport i la salut coincidint amb el fet que Mollet hagi estat nomenada Ciutat Europea de l'Esport 2017 convertint-se així en l'única vila catalana i espanyola que enguany ostenta aquest reconeixement.

Justament, el CIM serà el protagonista d'un dels actes més destacats que es faran aquest any com és commemorar el 25è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona durant els quals Mollet va ser subseu olímpica i paralímpica.

En aquesta onzena edició, 28 regidors i regidores del CIM han representat 630 alumnes de 5è i 6è de Primària de 15 centres educatius de Mollet. Tots ells tenien el propòsit d'elaborar diferents propostes per incrementar la pràctica esportiva a nivell del municipi.

En aquest sentit, el CIM, entre d'altres, ha proposat en el Ple dels Infants que s'obrin els patis de les escoles els caps de setmana, com ja es fa  amb l'Escola Joan Salvat Papasseit, fer unes olimpíades on participin totes les escoles de Mollet, fer més difusió de l'oferta esportiva de la ciutat o organitzar caminades familiars per Gallecs.

En aquest sentit, durant el Ple, l'alcalde Josep Monràs, va convidar als alumnes perquè participin en dues de les activitats previstes en el marc de Ciutat Europea de l'Esport 2017 com seran una gran caminada per Gallecs el mes de maig i reproduir part del recorregut de la torxa olímpica que es va fer per Mollet l'any 1992 el mes de juny. 

D'altra banda, el CIM també ha donat a conèixer una enquesta sobre la pràctica esportiva realitzada a 2.703 molletans i molletanes. En total, 1.838 persones (68%) han manifestat fer esport, principalment joves d'entre 10 i 18 anys.

L'enquesta també posa de manifest que el percentatge de pràctica esportiva entre homes i dones és bastant homogeni.
 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès