Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Mollet, primera ciutat de l'Estat on es presenta oficialment la Fundacion Aíto García Reneses

26/04/2017

Esports

El prestigiós tècnic de bàsquet, Aíto García Reneses, ha escollit Mollet del Vallès per presentar la fundació que porta el seu nom aprofitant que aquest any, la capital del Baix Vallès, és l'única vila catalana i espanyola que ostenta el guardó de ser Ciutat Europea de l'Esport. Coincidint amb aquesta presentació, i també en el marc d'aquesta capitalitat europea, la Fundación Aíto García Reneses ha presentat les activitats en les quals col·laborarà amb Mollet, com ara el Clínic que es farà aquest dissabte 29 d'abril o un simpòsium al mes de juny on es podrien posar les bases de la primera lliga universitària europea.

Aquesta relació entre la Fundación Aito García Reneses i Mollet es fonamenta en el fet de compartir un missatge comú: fomentar l'esport, en aquest cas el bàsquet, com a mitjà d'integració social i com un hàbit de vida sana i saludable.

Per Aíto, "hem volgut escollir Mollet per presentar la nostra fundació i iniciar aquest camí plegats, entre d'altres coses, perquè des que vàrem rebre la invitació de l'alcalde i hem anat coneixent la ciutat, m'he emportat una impressió molt positiva especialment pel que es fa amb l'esport a favor de la gent més necessitada".  

De fet, l'acord també comporta la creació d'un programa específic d'inclusió a través del bàsquet per aquells col·lectius més vulnerables. 

De la seva banda, l'alcalde i responsable de l'àrea d'Esports de l'Ajuntament de Mollet, Josep Monràs, ha volgut agrair a Aíto "que hagi escollit la nostra ciutat i que pugem iniciar aquest viatge que va més enllà d'un acord, va de seguir reforçant els valors de l'esport que sota aquesta capitalitat europea defensem i promovem'.

L'acte també ha comptat amb el suport de l'ex-àrbitre de bàsquet internacional molletà Víctor Mas.

Fruit d'aquesta col·laboració entre l'entitat i l'Ajuntament de Mollet del Vallès, aquest dissabte 29 d'abril, el Pavelló Municipal Plana Lledó acollirà un Clínic adreçat sobretot a entrenadors i entrenadores de bàsquet centrat en el treball i definició de superioritats i en la tècnica individual interiors i exteriors.

Així mateix, el proper 22 de juny, també sota el paraigües de Mollet Ciutat Europea de l'Esport 2017, la Fundació organitzarà un simpòsium a Barcelona anomenat "Per un bàsquet més intel·ligent: la visió europea". Un simpòsium que podria fer història a tota Europa si finalment s'acaba creant la lliga de bàsquet universitària.

D'altra banda, aquesta relació també ha comportat la creació d'espais a la ciutat, amb l'assessorament de la fundació, per jugar a bàsquet de forma lliure i oberta.

Per inscripcions i més informació:
www.fundacionaito.org
 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès