Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

El Museu Abelló commemora el 25è aniversari dels Jocs Olímpics amb una exposició de pintures de Joan Abelló sobre la Barcelona olímpica

31/05/2017

Cultura

Tot coincidint amb el 25è aniversari de la celebració de les olimpíades de Barcelona'92, el Museu Abelló presenta l'exposició "Abelló, art olímpic", una col·lecció de pintures de Joan Abelló sobre els diferents espais que van acollir la competició olímpica.

Aquest dimarts a la tarda, ha tingut lloc la inauguració de l'exposició, que consta de 35 pintures sobre les diferents subseus i equipaments olímpics, més un quadre de grans dimensions titulat  "La Barcelona olímpica", que Abelló va pintar prèviament, quan la ciutat fou escollida per acollir els Jocs. L'exposició es podrà visitar fins el 23 de juliol.


Aquesta curiosa col·lecció que fusiona art i esport, sorgeix de l'encàrrec que va fer-li un molletà i amic d'Abelló. Un altre amic del municipi, Josep Rebull, va sumar-s'hi tot fent les fotografies dels espais que Abelló hauria de reproduir. 


Tal com va recordar l'alcalde, Josep Monràs, "per les anècdotes que explicaven, hi ha molta història viscuda darrera d'aquesta col·lecció. Per això, l'exposició que presentem és un homenatge al mestre Abelló, però també a tots aquells que va tenir la visió de fer-la  i col.laborar-hi".


La regidora de Cultura, Mercè Pérez, va destacar "la coincidència amb el 25è aniversari de la celebració dels Jocs Olímpics del 92 i la designació de Mollet com a Ciutat Europea de l'Esport ens ha portat a considerar l'oportunitat de mostrar per primera vegada a la ciutadania aquesta exposició". En aquest sentit, Monràs va voler destacar que Mollet també va acollir els Jocs Olímpics l'any 92 i ho celebra amb aquesta exposició, però també amb altres activitats que es duran a terme en el marc del programa Mollet Ciutat Europea de l'Esport.


El conjunt de la col·lecció presenta una crònica en color dels diferents espais, subseus i instal·lacions esportives de Barcelona'92. Abelló, un dels principals paisatgistes de finals del XX, resol amb la seva expressivitat i força cromàtica, tant els paisatges urbans com la natura i les marines, i aporta, en cada pintura, la seva visió personal. Com a dada curiosa, destaca que mai no va arribar a fer la pintura corresponent a Mollet, la seva ciutat natal que va acollir la competició de Tir Olímpic.
 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès