Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Es presenta el projecte Escacs a les Escoles

23/10/2017

Educació

Amb l'objectiu de fer arribar la pràctica dels escacs a les escoles de la ciutat, l'Ajuntament i el Club Escacs Mollet han presentat aquesta projecte que s'emmarca dins del conjunt d'activitats que s'estan celebrant al llarg d'aquest any amb motiu de la celebració de Mollet com a Ciutat Europea de l'Esport 2017.

En el projecte, que s'ha ofert a tots els centres educatius de la ciutat, hi participaran 500 alumnes de 3r i 4t de primària de sis escoles en horari lectiu durant el primer trimestre d'aquest curs.

Per l'alcalde de Mollet i responsable de l'àrea d'Esports, Josep Monràs "Des de l'Ajuntament, i especialment aquest any amb motiu que Mollet sigui Ciutat Europea de l'Esport 2017, sempre hem defensat els valors i l'esport base, i aquest projecte n'és un clar exemple". Segons Monràs "també en aquest cas anem més enllà d'un esport o un joc, ja que està del tot demostrat que els escacs, des del punt de vista psicològic i pedagògic, comporten una millora de les capacitats d'aprenentatge dels nens i les nenes".

Des del Club Escacs Mollet, el seu president, Ramon Caro, ha volgut agrair a l'Ajuntament "que tiri endavant una iniciativa que, més enllà dels triomfs que hem aconseguit des del punt de vista competitiu, situen la ciutat de Mollet en el món dels escacs". Per Caro "els escacs no només són un joc, sinó que són una pràctica esportiva que influeix molt positivament en l'educació de valors o en la memorització, a l'hora que reforcen la comprensió lectora".   

Els 500 alumnes de les escoles inscrites en el programa faran una hora setmanal d'escacs durant quatre setmanes que impartiran monitors de forma desinteressada.
 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès