Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

El Centre d'Estudis Molletans presenta la revista Notes el dia de Sant Vicenç

17/01/2018

Cultura

Un dels actes destacats de la Festa Major d'hivern és la presentació de la revista Notes, el mateix dia de Sant Vicenç. Enguany, la publicació conté un monogràfic dedicat a la indústria de la bici i la moto a Mollet. L'acte es farà a 2/4 d'1 del migdia, a la Sala Fiveller.

Enguany el Centre d'Estudis Molletans (CEM) publica el número 33 de la revista Notes i el presentarà, com és habitual, per de Sant Vicenç. L'acte comptarà amb la presència de l'alcalde de la ciutat i president del CEM, Josep Monràs; el bisbe auxiliar de Terrassa, Salvador Cristau; el nou rector de Mollet, David Abadías; el regidor del CEM Raúl Broto; i del director del CEM, Jordi Bertran.

Durant l'acte, intervindrà la mestra d'educació musical, cantant, pianista i directora de cors Mercè Bertran, que interpretarà a capella l'Himne de Mollet, ja que un dels articles destacats d'aquest número està dedicat a la història i els valors que reflecteix aquest poema, obra de Joan Ambrós i Lloreda.

La indústria de la bici i la moto a Mollet, tema central de Notes
El monogràfic d'enguany s'ha dedicat a l'estudi d'un tema consubstancial de Mollet com ha estat la bicicleta i la moto, com a objectes de desplaçament, d'esport i competició i com a elements fonamentals d'una indústria derivada. Com a tema de recerca és inèdit, ja que mai s'havia plantejat i estudiat com va ser el pas de la indústria de la bicicleta a la moto a Mollet i el Baix Vallès i com es va arribar a ser un pol industrial en el sector de la motocicleta i derivats, referent a tot Catalunya i a tot Espanya i per a les principals marques fabricants del sector.

A banda del monogràfic, Notes inclou una miscel·lània amb diversos articles sobre temes relacionats amb Mollet i el Baix Vallès: el nostre passat medieval, les duríssimes vicissituds de la postguerra molletana i de l'exili, una part important de l'ensenyament molletà, amb les monges de Cluny, primer, i després amb la congregació de Lestonnac, la història de la carretera de Badalona i un relat aprofundit sobre l'himne de la ciutat.

La revista Notes s'ha convertit en la publicació de referència del saber baixvallesà en els seus 30 anys d'història, celebrats el passat mes de novembre. L'edició en paper arriba a biblioteques, arxius, centres d'estudis, entitats i particulars d'arreu dels territoris de parla catalana.
 


Més informació

Revista Notes

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès