Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

L''Ajuntament informa sobre els casos de desnonament a la ciutat

24/01/2018

Actualitat

L'Ajuntament de Mollet està treballant actualment en 50 expedients de desnonaments i en tots els casos els serveis socials municipals està treballant per trobar alternatives de manera coordinada amb l'Agència Catalana de l'Habitatge. Dels 50 casos no hi ha cap que correspongui a processos oberts per impagaments d'hipoteca i tots es tracten d'ocupacions o d'impagaments de lloguer.

Els Serveis Socials municipals actuen sempre d'acord amb els criteris de justícia social i prioritzen els casos extrems de necessitats i que estan complint amb el procediment que ha de seguir qualsevol ciutadà o ciutadana. En aquest sentit, s'han detectat dos casos en el que existeix un mal ús dels servei de protecció pública:

  • El primer cas fa referència a una família que està ocupant un pis públic de l'Agència Catalana de l'Habitatge i no es troba en situació de vulnerabilitat social pels seus ingressos elevats. Per aquesta raó, una família que realment necessita un pis de lloguer social no té accés a aquest pis per l'ocupació fraudulenta d'aquesta família.

 

  • El segon cas es tracta d'una persona provinent d'un altre municipi on va ser adjudicatària d'un pis de lloguer social i en el que va viure durant uns dos anys. Aquesta persona va renunciar voluntàriament a aquest pis per ocupar un pis al nostre municipi. En aquesta situació, no se li pot oferir un habitatge social perquè, al renunciar a l'habitatge que ja tenia en una altra ciutat, ella mateixa s'ha exclòs del sistema de protecció oficial d'habitatge.

 

En aquest sentit, des de l'Ajuntament de Mollet sempre es vetllarà per la justícia social i no respondrà a cap tipus de coacció i pressió perquè casos com aquests passin per davant d'altres famílies vulnerables i es continuarà treballant per ajudar i estar al costat d'aquelles famílies, deutores de bona fe, que no poden afrontar el deute hipotecari i/o de lloguer.


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès