Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Mollet aprova un pressupost de prop de 62 milions per 2018

30/01/2018

Acció Institucional

El pressupost 2018 s'ha elaborat tenint en compte el Pla d'Actuació de Mandat (PAM) del govern municipal i les propostes rebudes pels grups municipals de Canviem Mollet, Ciutadans, PdCAT, i el PP.

Són uns pressupostos amb una alta càrrega social, una aposta per la generació d'ocupació i la reactivació econòmica, i un compromís amb la millora de l'espai públic i la qualitat de vida dels molletans i molletanes.

Prioritats pressupostàries
El pressupost municipal per 2018 prioritza els objectius següents:

  • Combatre les situacions de vulnerabilitat social
  • Reforçar el manteniment de l'espai públic
  • Invertir en millores a la ciutat i els seus equipaments
  • Impulsar la generació d'ocupació
  • Potenciar serveis públics de qualitat
  • Promoure la participació ciutadana
  • Avançar en la sostenibilitat mediambiental i la qualitat de vida
  • Promoure el dinamisme cívic a través de la cultura, l'esport, el lleure...


Polítiques socials i d'habitatge

El pressupost consolida el reforç de les partides destinades a ajuts per a les persones més vulnerables que es ve fent des de l'inici de la crisi econòmica. En aquest sentit, es destinen més de 3 M d'euros en ajuts econòmics, subvencions i bonificacions, destacant que es destinen més recursos a ajuts adreçats a infants i joves en edat escolar i a combatre situacions de pobresa energètica.

Pel que fa a les polítiques d'habitatge s'augmenta en un 20% els recursos destinats a polítiques municipals d'habitatge i a fomentar l'Oficina local d'Habitatge. D'altra banda, cal destacar l'increment en prop d'un 20% de les partides destinades al foment de la cultura i les arts escèniques.

Per l?ocupació i la reactivació econòmica
El pressupost aprovat ahir reflecteix el compromís de desplegament del pla comercial que actualment està en procés d'elaboració, així com els compromisos d'inversions i manteniment dels polígons industrials de la ciutat fruit del procés de participació dut a terme i dels acords amb els industrials.

Pel que fa a la generació d'ocupació i de l'emprenedoria, aquest pressupost recull l'ampliació dels espais destinats a l'atenció d'emprenedors/es i la posada en marxa de nous serveis adreçats al foment de l'activitat econòmica, i el manteniment dels programes municipals de plans d'ocupació, formació ocupacionals i inserció laboral amb l'objectiu d'ajudar a consolidar la dinàmica positiva de generació de llocs de treball i reducció de la taxa d'atur.

A banda, les ordenances fiscals aprovades per a 2018 continuen apostant per mesures fiscals, bonificacions i ajuts adreçats al foment de la contractació de treballadors i a la reactivació econòmica.

Espais públics de qualitat
S'han incrementat els recursos destinats al manteniment, millora i neteja de l'espai públic i s'ha previst l'elaboració del Pla local de Civisme i el desenvolupament del Pla de Mobilitat a través, entre d'altres, de la redacció del Pla director de la bicicleta.

D'altra banda, s'ha incrementat el capítol d'inversions en prop de 2 M d'euros per millorar els espais públics i equipaments de la ciutat. Cal destacar, entre d'altres, les actuacions de millora a l'entorn del parc Lluís Companys, noves actuacions als patis interior de Plana Lledó, arranjament d'espais d'aparcament públics, adaptació de voreres i passos de vianants, entre d'altres, al barri de Lourdes, millores en l'enllumenat públic a l'entorn d'accés a l'hospital i en equipaments esportius i culturals, en la renovació de jocs infantils....

Els pressupostos s'han aprovat amb els vots a favor dels grups municipals del PSC i Ciutadans; les abstencions de Canviem Mollet, PP i un vot del PdCAT; i els vots en contra d'Ara Mollet - Esquerra- MES i un regidor del PdCAT.

Pressupost municipal 2018

Ajuntament                          55.870.360,87
IME                                          1.944.924,00
FMJA                                          507.015,93
IMSD                                       6.237.112,49
Mercamollet                             690.573,32
EMFO                                     2.613.556,13
Mollet Impulsa                     1.174.820,77
Mollet Comunicació               403.114,01
Pressupost consolidat    61.739.593,04
 

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès