Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Es consolida la figura del Síndic Personer de Mollet

13/02/2018

Acció Institucional

El Síndic Personer de Mollet del Vallès, Lluís Martínez Camps, va presentar ahir al vespre l'informe de la seva gestió durant el 2017 en un Ple Extraordinari a l'Ajuntament. Al document s'hi recullen les nombroses accions dutes a terme l'any passat, com la Xarxa Mollet Antirumors o el Comissionat d'Ètica Pública i Bon Govern.

Lluís Martínez Camps va presentar l'informe 2017 en sessió extraordinària, l'any que en se celebra el 15è aniversari de la recuperació de la figura del Síndic Personer a Mollet.

El Sindic ha realitzat un seguiment de la implantació de les recomanacions formulades per a l'any passat. De les set propostes fetes, al tancament de l'exercici 2017 se n'havien implantat totalment quatre, dues es trobaven en curs i només en quedava pendent una.

Les accions més destacades
Un aspecte important de l'activitat del Síndic són les relacions amb diversos responsables de l'administració i la ciutat. En total s'han mantingut més d'una cinquantena de reunions de treball.

L'oficina del Síndic Personer també ha participat en diverses iniciatives relacionades amb la mediació escolar, ha presentat la figura del defensor local en instituts d'ensenyament secundari i és el protagonista del Consell dels Infants, que s'encarrega de difondre encara més la seva feina.

Una altra de les accions que s'han tirat endavant és el rellançament de la Xarxa Mollet Antirumors, que s'havia aturat el 2015, amb un manifest titulat Mollet Lliure de Rumors, una campanya per recollir adhesions i una bústia antirumors per canalitzar les inquietuds de la ciutadania.

Pel que fa a les activitats del Síndic Personer en la seva condició de Comissionat d'Ètica Pública i Bon Govern de l'Ajuntament de Mollet, durant el 2017 s'ha continuat la tasca de supervisió de les iniciatives dutes a terme en aquest àmbit, encaminades a la implantació progressiva d'un sistema d'integritat institucional a nivell municipal. En l'apartat de Jornades del Síndic Personer durant el 2017 destaquen una taula rodona sobre els valors i una altra sobre els drets humans a la ciutat.

Després de la presentació del document, Lluís Martínez Camps, va assegurar que, tant ell com els dos Síndics més que ha tingut Mollet en aquests 15 anys de sindicatura, "hem treballat sempre amb independència, objectivitat, prudència i discreció per ser cada vegada més útils a la ciutadania".

En aquest sentit, l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, va manifestar que estava "orgullós d'haver compartir feina amb els tres síndics" i va recordar que "la seva figura no és d'obligatori compliment; la tenim per voluntat pròpia, perquè ens creiem la seva feina".


Podeu consultar l?informe 2017 íntegre a www.molletvalles.cat
 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès