Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

La cinquena edició d’Els nostres mestres, la memòria de la nostra ciutat, dedicada al món de la Moto a Mollet

05/06/2018

Gent Gran

La nova edició d’aquest projecte intergeneracional, que pretén recuperar i posar en valor la memòria històrica de la gent gran de Mollet del Vallès, es presentarà el dimecres 6 de juny, a les 18 h, al Mercat Vell.

El blog Els nostres mestres, la memòria de la nostra ciutat busca posar en valor  l’experiència, els coneixements i la memòria dels representants de les generacions més grans de Mollet.

Un total de 120 alumnes de quart d’ESO de l’Escola Sant Gervasi han estat en contacte i han entrevistat 16 Mestres, persones grans de la localitat i de fora de Mollet, tots ells i elles amb algun tipus de contacte amb el sector de la moto, com són: Joaquim Santacreu, M. Rosa Andrés, Joan Castellón, Joan Iglesias, Josep Bermúdez, Josep Isern, Mariano Villaescusa, Montserrat Abril, Pere Pi, Ramón Farré, Tomàs Domingo, Basili Escuin, Josep Travé, Alejandro Llobet, Josep Sandoval i Toni Palau.  

Les entrevistes queden recollides, en forma de vídeos, al blog elsnostresmestres.wordpress.com. Cada edició ha tractat una temàtica diferent com La cultura i el lleure a Mollet entre els anys 40 i 60; el Sector tèxtil a Mollet; L’aigua a Mollet; el Carnaval de Mollet, i enguany El món de la moto a Mollet.

Aquest projecte està impulsat per la regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament de Mollet i compta amb la col·laboració del Centre d’Estudis Molletans, l’Institut Municipal d’Educació, el departament de Cultura, el Servei de Normalització Lingüística, la Biblioteca municipal, el Museu Abelló, Ràdio Mollet i Vallès Visió.

A la presentació hi assistiran els joves de l’Escola Sant Gervasi que han participat al projecte, juntament amb els seus professors i la direcció del centre; els 16 Mestres de la present edició; els professors, alumnes i Mestres que van participar a les quatre edicions anteriors; Raúl Broto, regidor d’Educació, i la regidora de Gent Gran, Ana María Díaz.

Els nostres mestres, la memòria històrica de la ciutat ha estat inclòs al Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals de Catalunya (BBP) de la Federació de Municipis de Catalunya i de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals.

 

 


Document relacionat

Document Cartell Els Nostres Mestres  (458 KB) - pdf

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès