Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

L’elit del bàsquet internacional es dona cita Mollet

06/07/2018

Esports

El campió del món, 2 vegades campió de la NBA i actual jugador del Sant Antonio Spurs, Pau Gasol, l’excapità del FC Barcelona, exinternacional i campió de l’Eurolliga i la lliga ACB, , Rodrigo de la Fuente, el campió de la lliga Endesa i actual entrenador del Baskonia, Pedro Martínez, i el fundador i president de l’ACB durant 21 anys i fundador i president de la ULEB durant 26 anys, Eduardo Portela, així com els directors esportius de l’Alba de Berlín, del Club Baloncesto Estudiantes, del Joventut de Badalona i el director d’Scouting del FC Barcelona, han participat aquest dijous a la 1a Gala Benèfica de la Fundació Aíto García Reneses que s’ha dut a terme a Mollet del Vallès.

La Gala també ha servit per celebrar el II Simposi de la Fundació durant el qual Himar Ojeda, de l’Alba Berlín, Willy Villar, de l’Estudiantes, Juan Llaneza, del FC Barcelona, Jordi Marí, de la Penya, i Pau Gasol, han debatut entorn a  El bàsquet formatiu europeu: una visió del present i del futur.

Un debat en el que s’han aportat algunes claus al voltant de com es treballa la formació, com s’estructuren les categories inferiors o com està influint la internacionalització al bàsquet espanyol i europeu.

Des de la Fundació, el seu president, Aíto García Reneses, expressava la seva satisfacció per haver reunit “tant de talent per parlar de la formació i fer-ho des d’una ciutat compromesa amb l’esport de base,una ciutat que sempre formarà part d’aquest projecte, ja que des del primer dia ens va obrir les seves portes i que, gràcies a aquest compromís, especialment del seu alcalde, ens ha portat i ens portarà a compartir experiències i difondre els valors de l’esport entre els més joves”.

De la seva banda, l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, parlava “d’una fantàstica coincidència el naixement de la Fundació, que formalment es va presentar a la nostra ciutat, i la celebració de Mollet com a Ciutat Europea de l’Esport”. Per Monràs “aquesta estreta relació és per nosaltres un orgull i, ja sigui amb els projectes que hem fet o amb els que farem, ens serveix per refermar el nostre compromís amb la formació i la difusió dels valors que sempre acompanyen l’esport, en aquest cas el bàsquet”.

Monràs també va expressar el seu desig que “encara que parlem d’esport d’elit, la formació no es vegi escapçada pel negoci que comporta l’alta competició” i va anunciar que “de les reflexions compartides dels simpòsiums que s’han fet a Barcelona i Mollet, en un futur molt proper, sortiran novetats importants que acabaran afectant al bàsquet a nivell espanyol”.

La gala també servia per retre un sentit homenatge a la figura d’Eduardo Portela, un històric del bàsquet català, espanyol i europeu fundador i president de l’Associació de Clubs de Bàsquet espanyols i de la Unió de Lligues Europees de Bàsquet.

 


I Gala Benèfica
Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès