Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Mollet presenta una Festa Major molt extensa i participativa que busca arribar al públic familiar més menut

11/07/2018

Cultura

• L’Ajuntament i una 20a d’entitats han presentat el programa i el cartell de la Festa Major d’estiu, que es farà del 17 i 21 d’agost.
• Una de les novetats és l’ampli nombre d’activitats adreçades al públic familiar més menut.
• El cartell és obra del dissenyador molletà Xavier Clavijo.

La regidora de Cultura, Mercè Pérez, començava la presentació de la Festa major 2018 amb un sentit record a les víctimes de l’atemptat del passat agost a Barcelona i Cambrils, uns fets que van comportar que es cancel·lessin bona part de les activitats de la Festa Major de l’any passat. Pérez també va agrair l’actitud responsable i comprensiva que van tenir llavors totes les entitats.

Aposta pel públic familiar

Una de les prioritats que s’ha marcat l’Ajuntament enguany, és la d’arribar cada vegada més al públic familiar amb canalla petita. Per aquest motiu, es condicionarà un espai al parc de les Pruneres amb més ombres, on cada dia hi haurà activitats d’animació, d’aigua i escuma pels menuts. En aquest sentit, també destaca el concert familiar a Can Mulà, les activitats infantils de les colles de Morats i Torrats i altres activitats per a tots els públics com màgia, circ, cinema a la fresca...

Pel que fa a les nits de Festa Major, el parc de Can Mulà tornarà a ser l’escenari jove. Divendres serà la MiT (nit de Morats i Torrats) amb el grup local El Ventilador i, tot seguit, Pepet i Marieta. La banda Hotel Cochambre tornarà a Mollet, aquest any, en dissabte. Mentre que diumenge serà nit de dj’s, amb la voluntat de recrear una macro discoteca, i dilluns de versions amb l’espectacle “Los 80 Principales”. Dimarts, tancaran la Festa Major els Dr. Calypso (que s’acomiaden dels escenaris a Mollet), precedits pel mític grup local Murphies. L’Envelat acollirà els balls d’orquestra i el Museu Abelló actuacions musicals més intimistes.

Les colles de Morats i Torrats també han presentat el seu extens programa, amb novetats que incorporen any rere any que se sumen a activitats ja consolidades i amb molt d’èxit. El reconeixement de Morat i Torrat d’Honor 2018, serà per a les entitats que estan d’aniversari: Ball de Diables, Assoc. De Col·leccionistes, Club Bàsquet Mollet i Club Muntanyenc.

Pregoner

Pel que fa a la programació d’enguany, l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, va destacar la participació directe d’una vintena d’entitats de la ciutat (26 entitats), ja sigui en la organització d’actes o en tasques de seguretat, neteja i control. “La nostra festa major és sens dubte una de les més participatives de tota la comarca”, afirmava Monràs. L’alcalde també va ser l’encarregat de desvetllar el pregoner d’enguany: l’actor Santi Rodriguez (“7 Vidas”, “El Club de la Comedia”), el qual també protagonitzarà el teatre de diumenge a la nit, amb l’obra “Como enla casa de uno... en ningún sitio”.

Xavier Clavijo, autor del cartell

El dissenyador molletà Xavier Clavijo, guardonat amb diversos reconeixements internacionals (el seu treball ha estat reconegut amb un Lleó de plata a Cannes, un Laus de Bronze i un Graphispag de Plata a Barcelona) és l’autor del cartell d’anguany. La imatge està protagonitzada per dos molls, un de morat i un de torrat, que, en forma de ying i el yang, juguen, ballen, lluiten entre ells. Els peixos estan sobre un fons en blanc i negre que és un mar ple d’espècies marines, entre les quals s’hi poden trobar elements de la festa major. “Estic molt content i orgullós que, després de tants anys de trajectòria, aquest any pugui posar imatge a la Festa Major de la meva ciutat”, ha afirmat Clavijo.


Més informació

Festa Major Mollet 2018

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès