Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

L’enderroc de l’edifici municipal contigu a El Tabaran s’iniciarà a principis de gener de 2019

17/07/2018

Obres

Aquest immoble és el que està situat al costat de l'edifici protegit conegut popularment com El Tabaran. El Tabaran, històricament va ser un espai cultural que va desaparèixer als anys 60 i que va recuperar el planejament urbanístic de l’any 2005.

Arran de l’esfondrament que es va produir a una part privada de l’edifici conegut popularment com El Tabaran, Mollet Impulsa, com a propietària de l’edifici que hi ha al costat, va decidir encarregar un estudi tècnic per tal de valorar el seu estat de conservació.

Aquest estudi ha detectat la corrosió d’alguns elements estructurals metàl·lics i de fusta i també una esquerda continua i vertical en la paret mitgera esquerra de l’edifici. D’altra banda, aquest informe conclou que no es produeix una situació de ruïna tècnica, i per tant, no hi ha perill d’esfondrament.

Aquest immoble havia funcionat com un petit teatre fins els anys 60 i posteriorment va acollir diverses discoteques que van malmetre molt les instal·lacions fins que a principis dels 90 van tancar. Va ser llavors, quan l’empresa pública Promosol va adquirir aquest immoble. En aquest sentit, cal recordar que el planejament general urbanístic que va proposar el govern municipal de l’any 82 deixava de banda l’equipament cultural i només proposava, a més del manteniment de la façana i de l’espai verd de l’antiga pista Trèvol, la construcció d’habitatges. Va ser posteriorment amb el planjeament del 2005 que es tornava a posar sobre la taula i com a condició la recuperació d’un equipament cultural.

Davant d’aquesta situació Mollet Impulsa ha pres la decisió de procedir a l’enderrocament de la part de l’immoble del qual és titular i licitaran aquest enderroc a principis de setembre per tal que comenci a principis de l’any 2019. El govern municipal, tal i com preveuen les normes urbanístiques, segueix apostant perquè en el desenvolupament de l’espai es tinguin en compte tres premisses bàsiques:

- El manteniment de la façana històrica de l’edifici

- L’existència de l’espai verd de l’antiga pista Trèvol

-La generació d’un nou equipament cultural El Tabaran, que haurà de tenir com a mínim uns 1.200m2 aproximadament.

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès