Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

El govern proposa l’ampliació de carrers amb zona 30 i la prohibició dels patinets per circular per les voreres

06/11/2018

Mobilitat

Aquest migdia s’ha celebrat la Taula de Mobilitat en la qual s’han abordat diversos temes vinculats amb la millora de la mobilitat urbana com són l’ampliació del nombre de carrers amb zona 30, el mapa dels carrils bici o els criteris per crear una ordenança municipal que incorpori la prohibició dels vehicles de mobilitat personal (VMP) als espais reservats per a vianants.

En aquesta nova trobada de la Taula de Mobilitat, el govern de la ciutat ha proposat ampliar el nombre de carrers amb una limitació de velocitat a 30 km/h perquè puguin circular tot tipus de vehicles.

D’altra banda, s’ha explicat quina és la xarxa ciclable actual han explicat dues propostes d’actuació que impliquen l’ampliació d’aquest tipus de via a la ciutat. Concretament una connexió a l’estació de França amb la incorporació d’un aparcament tancat de bicis que connectaria amb el c. Francesc Macià per una banda i amb el carril bici de la zona sud que arribaria fins al barri de Lourdes. La segona actuació permetrà que el carril bici arribi fins al polígon de Can Magarola.

A més, en aquesta reunió s’ha presentat una proposta per regular l’ús de les bicicletes i dels patinets sense motor, elèctrics i altres VMP. El govern municipal prioritza al vianant i per això planteja que aquest tipus de vehicles:

  • Només puguin circular per la calçada en zones 30 o per carrils bicicleta.
    • Es prohibeixi la circulació per zones de vianants i per voreres sigui quina sigui la seva amplada
    • Els menors de 12 anys i acompanyants podran circular per zones de vianants i voreres de més de 3 metres d’ample

 

 

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès