Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

L’Ajuntament de Mollet reconegut a nivell estatal per les seves polítiques de reciclatge de paper i cartró

08/02/2019

Medi Ambient

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha estat reconegut amb dues Pajaritas Azules per la excel·lència de la seva gestió en la recollida selectiva de paper i cartró que atorga l’Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartró (ASPAPEL). El guardó l’ha recollit aquest dijous el regidor de Medi Ambient Josep Mª Garzón de la mà de la ministra de Transició Energètica i Medi Ambient Teresa Ribera.

Aquest reconeixement situa l’Ajuntament de Mollet entre els 40 de tota Espanya i entre el 5 de la província de Barcelona reconeguts per dur a terme un seguit de polítiques adreçades a potenciar i difondre les bones pràctiques en matèria de reciclatge. 

L’obtenció de les Pajaritas Azules es decideix després d’un procés d’avaluació que té en compte 21 indicadors agrupats en cinc grans blocs: recollida del contenidor blau, recollides complementàries, informació i conscienciació ciutadana, regulació i planificació i resultats i traçabilitat fins al reciclatge final.

L’Associació ASPAPEL, ha valorat especialment de l’Ajuntament de Mollet el servei municipal de recollida porta a porta dels residus de paper i cartró que generen els establiments i locals comercials i de serveis regulat per l’Ordenança del Servei Municipal de Recollida Selectiva, així com les campanyes informatives dirigides a la ciutadania per millorar els hàbits de separació de residus. 

L’Ajuntament de Mollet vol fer extensible aquest reconeixement a la ciutadania i als comerciants pel seu esforç, compromís i implicació en la recollida selectiva.

En general, en els darrers anys, la generació de residus a Mollet s’ha estabilitzat al voltant de 1Kg per habitant i dia, sempre per sota de la mitjana del Vallès Oriental i de Catalunya

ASPAPEL, reconeguda amb el Premi Europeu de Reciclatge del Paper, compta amb 48 empreses associades, el que suposa més del 90% de la producció del sector.

 

 

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès