Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Control preventiu de l’Ajuntament per eradicar la plaga de la processionària

07/03/2019

Medi Ambient

Un any més, l’Ajuntament de Mollet del Vallès, ha posat en marxa un seguit de mesures per evitar la proliferació d’erugues de processionària i impedir que entrin en contacte amb la població. Aquestes actuacions preventives es duen a terme tot i que el nivell de la plaga es força baix a Mollet en comparació amb les zones boscoses i de pins de l’entorn.

Les actuacions, que són bàsicament de caire preventiu, es van iniciar a la tardor amb el control i seguiment dels vols i la incidència de les papallones per part d’un entomòleg  (especialista en l’estudi d’insectes) i el posterior tractament biològic quan la plaga es troba en estadis inicials de larva, abans que es comencin a crear les bosses.

Ara s’està en un segona fase en la que si  es detecten bosses amb larves actives, s’actua de forma immediata per evitar-ne la proliferació fent cremes controlades, el que evita posteriors tractaments fitosanitaris amb productes mes agressius.

Tot plegat per impedir que l’eruga entri en contacte amb la població, poden provocar reaccions al·lèrgiques i inflamacions a la pell i als ulls. 

En aquest sentit, l’Ajuntament demana la col·laboració ciutadana avisant als serveis municipals en el cas que es detecti alguna eruga trucant al 93.571.95. 00

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès