Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Nou espai per a Mollet fruit de la participació ciutadana

12/03/2019

Obres

Entre finals d’abril i principis de maig està previst que finalitzin les obres de remodelació de la Plaça Sant Jordi. Aquesta actuació neix de la iniciativa de l’Ajuntament de Mollet del Vallès de posar en marxa el procés de decisió ciutadana Decideix 100.000 €. D’entre els projectes proposats, els ciutadans i ciutadanes de Mollet van escollir per votació adequar aquesta plaça.

En aquest sentit, la primera tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Mollet, Mireia Dionisio, ha posat en valor, “no només que hagi estat la ciutadania qui ha votat remodelar aquesta plaça, sinó quedes del punt de vista tècnic, des de l’Ajuntament, també hem tingut en compte les aportacions dels veïns i veïnesa l’hora de dissenyar l’espai”. Per Dionisio “aquesta actuació és un clar exemple del que sempre hem defensat des de l’Ajuntament: un Mollet per tots i fet entre tots”.

La primera tinenta d’alcaldia també ha volgut destacar que “el projecte posa especial èmfasi en l’accessibilitat i la supressió de barreres arquitectòniques amb l’objectiu de seguir treballant en la millora de l’espai públic”.

De fet, tenint en compte l’important nombre de gent gran que és usuària de la residència que hi ha a tocar de la Plaça i que, per tant, utilitza  quotidianament aquest espai, s’ha prioritzat el disseny d’itineraris accessibles.

Així, per exemple, en aquest espai de prop de 1000 metres quadrats, s’adequaran trams del paviment per transformar-lo en tàctil facilitant la mobilitat de les persones invidents o amb problemes visuals. En aquest cas, el propòsit es donar-los informació sobre el seu entorn per tal de millorar la seva seguretat com a vianants.

Altres actuacions comportaran la substitució del paviment de panot a les zones de pas; la pavimentació amb llosa i peces de formigó a la zona central amb petites línies de gespa natural a la zona oest; la renovació del mobiliari urbà o l’enjardinament de l’espai. 

El pressupost del projecte, que és totalment municipal, és d’aproximadament 112.000 euros.

 

(adjuntem fotografia)


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès