Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

L’Ajuntament commemora la proclamació de la II República amb una conferència i una exposició al voltant dels 80 anys del final de la Guerra Civil

02/04/2019

Cultura

L’Ajuntament de Mollet commemorarà el 88è aniversari de la proclamació de la II República (el proper 14 d’abril) amb una conferència i una mostra expositiva que rememoren els 80 anys del final de la Guerra Civil. L’acte tindrà lloc el proper dimarts 9 d’abril, a les 7 de la tarda, al Museu Abelló.

Com cada any, l’Ajuntament commemorarà amb un acte institucional la proclamació de la II República, una efemèride que enguany coincideix amb els 80 anys del final de la Guerra Civil. Per aquest motiu, les activitats proposades giren a l’entorn d’aquest fet històric, que va marcar un abans i un després.

Així, l’acte central serà una conferència que porta per títol Final de la República i inici de la repressió franquista a Mollet, a càrrec de la historiadora i membre del Centre d’Estudis Molletans, M. Àngels Suárez.

La conferència es farà al Museu Abelló, espai que acollirà una mostra expositiva que porta per títol 1939. L’abans i el després a Mollet del Vallès, amb document i fotos sobre moments significatius de la Guerra, els dos bombardejos (el darrer dels quals va patir quan ja s’havia produït la capitulació de l’exèrcit republicà i es trobava en retirada) i la primera repressió franquista. L’exposició es presentarà el mateix dimarts 9 d’abril i es podrà visitar al vestíbul del Museu Abelló fins al 16 de juny.

Aquesta exposició forma part d’una mostra compartida que, amb el mateix títol, ha organitzat la Xarxa de Museus Locals de la Diputació i en la qual hi participen 25 museus de Barcelona. En la mostra molletana, es podran veure fotografies del moment històric i una reproducció de l’obra de Joan Abelló que recrea el bombardeig dels Quatre Cantons, del 25 de gener de 1938.


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès