Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Els dies 12, 13 i 14 d’abril, Mollet acull la MITMO, l’única fira d’arts visuals on el públic és també protagonista

12/04/2019

Cultura

La Mostra Internacional de Titelles de Mollet (MITMO) arriba enguany a la 13a edició. Tres dies durant els quals Mollet es converteix en la capital dels titelles, amb la participació de 20 companyies, 24 espectacles i 66 representacions. Però el fet diferencial de la Mostra són els espais interactius, on el públic pot tocar, jugar i crear amb els titelles.

Aquest dimecres a la tarda s’ha presentat a La Marineta la MITMO, una fira de titelles organitzada conjuntament per la companyia molletana Galiot Teatre i l’Ajuntament de Mollet. La presentació ha anat a càrrec de l’alcalde de la ciutat, Josep Monràs, la regidora de Cultura, Mercè Pérez, i el director de la Mostra, Jordi Monserdà. A la 13a MITMO, hi participaran 20 companyies, de les quals 4 són internacionals, i s’hi representaran 24 espectacles diferents en un total de 66 representacions, algunes a l’aire lliure.

Pel que fa als espectacles, se’n podran veure de tècniques molt diverses, des de les ombres xineses, els titelles de guant, de “cachiporra”... fins a 9 tipus diferents. Un dels moments més esperats és l’espectacle itinerant del diumenge al migdia que en aquesta edició ens transportarà a l’Àfrica amb la participació de dues reconegudes companyies: Hathi, de la Cia Centre de Titelles de Lleida i Girafes, de la Cia. Xiquirriteula Teatre. L’espectacle anirà acompanyat per12 músics que faran música africana en directe, des del parc de les Pruneres fins a la plaça de Prat de la Riba.

Un dels espais escènics de la MITMO que més bona rebuda té entre les famílies és La Marineta, un escenari intimista dedicat als espectacles per al públic més menut, a partir dels 3 anys. Enguany, com a novetat, s’ha ampliat encara més el rang d’edat, amb un espectacle que s’adreça especialment als nadons a partir de 9 mesos (FOR+, de la Cia. La Pinzón).

 

Mira, toca, juga i aprèn

En els 13 anys de recorregut, la Mostra s’ha fet gran, ha adquirit prestigi internacional i s’ha especialitzat en les instal·lacions interactives creades per Galiot, on els infants i les seves famílies poden posar-se a la pell dels titellaires. La companyia molletana ha creat tres instal·lacions interactives que es poden veure juntes només un cop a l’any, durant la MITMO: “Cal Titella”, un parc infantil dedicat als titelles: “Món Titella”, una exposició interactiva per fer la volta al món a través dels titelles de diferents cultures i procedències; i “Munta Titella”, un petit taller amb peces i cargols reciclats per muntar titelles articulats.

 

Les galetes de la MITMO fetes pel Centre Ocupacional del Bosc

Una de les novetats d’aquest any, serà l’elaboració de les galetes de la MITMO, que anirà a càrrec del taller de pastisseria del Centre Ocupacional del Bosc, un projecte d’integració i inserció laboral per a persones amb discapacitat. Els “Mollets blaus” són unes galetes en forma de peix que, durant els dies de la MITMO es decoren en el color blau del Mollet Mullat (simulant la mascota de la Mostra) i es poden comprar al Punt d’Informació.

Habitualment s’encarregaven de la seva elaboració les pastisseries de la ciutat, però aquest any la Mostra coincideix amb el període d’elaboració de les “mones de pasqua” i no han pogut assumir la tasca. Per aquest motiu, s’ha fet l’encàrrec als nois i noies del Bosc que, amb una gran experiència en el món de la pastisseria, l’han assumit amb il·lusió. En la presentació de dimecres a la tarda, les galetes han tingut una gran acollida.

 

Implicació del teixit comercial i la restauració

Una de les característiques de la MITMO des dels seus inicis és la voluntat que tota la ciutat s’impliqui en el festival. D’aquesta manera va sorgir el Circuit dels Aparadors dels Titelles. Del 3 al 12 d’abril, 10 botigues del centre de la ciutat llueixen als seus aparadors titelles dels personatges i escenes dels contes clàssics, fets per Galiot Teatre. Les persones que facin tot el circuit i emplenin el targetó amb un segell de cada botiga obtindran una xapa de la MITMO i entraran al sorteig d’un titella del Mollet Mullat.

A més, el cap de setmana de la fira, cinc restaurants de la ciutat (Codigo 14, Manjari, La Llar d’en Tariel, Pizzeria 1900 i El Vell Nou) ofereixen al migdia el Menú dels Titelles, amb un preu assequible i l’obsequi d’una xapa del Mollet Mullat xef amb cada menú infantil.

 

25 anys de Galiot Teatre

Aquest any la MITMO coincideix amb la celebració dels 25 anys de la companyia que la impulsa, Galiot Teatre. Per celebrar-ho, La Marineta acull una exposició on s’hi pot veure la nova creació de la companyia: l’espectacle itinerant El drac Manelic.


Programació

Document Programació (277 KB) - pdf

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès