Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

L’obra de Mir Coves de Mallorca, de la col·lecció Abelló, presideix l’exposició sobre el modernisme al CaixaForum de Sevilla

08/05/2019

Cultura

El Museu Abelló de Mollet del Vallès ha cedit al CaixaForum de Sevilla una de les seves obres més representatives per a l’exposició itinerant Blau. El color del Modernisme. Es tracta de l’obra Coves de Mallorca, de Joaquim Mir.

Del 3 de maig al 25 d’agost, l’obra de gran format Coves de Mallorca, del pintor català Joaquim Mir, estarà exposada al CaixaForum de Sevilla en el marc d’una exposició sobre el Modernisme. El quadre forma part de la col·lecció Abelló i és una de les obres més destacades de l’exposició permanent del Museu, L’art català a la col·lecció Abelló, segles XIX i XX.

L’obra Coves de Mallorca és una pintura a l'oli sobre tela, que formava part de la decoració de la Casa Trinxet que Joaquim Mir havia fet per al seu oncle. És una obra grans dimensions, 190x220 cm. Mentre duri la cessió de l’obra, el Museu Abelló l’ha substituït per una reproducció a mida natural.

L’exposició Blau. El color del Modernisme s’endinsa en l’esperit d’una època,  el període de finals del s. XIX i principis del s. XX, marcada per la presència del blau i les seves connotacions.

La mostra està comissariada per Teresa M. Sala, professora titular d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona, que ha col·laborat amb el Museu Abelló en diverses ocasions. L’obra de Mir ocupa un lloc destacat a l’exposició i ha estat el fons escollit per a presentar l’exposició.

L’exposició s’estarà a Sevilla fins el 25 d’agost i posteriorment s’exposarà al CaixaForum de Saragossa i de Palma, fins a l’estiu de 2020.

 

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès