Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Un conflicte entre un treballador i un membre del comitè d’empresa provoca l’inici d’una vaga del servei de neteja viària i recollida de residus

09/05/2019

Actualitat

Urbaser, empresa adjudicatària actual del servei de neteja viària i recollida d’escombraries a Mollet ha comunicat a l’Ajuntament que el comitè de treballadors/res del servei iniciava un vaga aquesta nit passada.

Aquesta convocatòria de vaga estava lligada a la negociació d’un nou conveni del qual ja es va signar un preacord entre empresa i representants dels treballadors/es. En aquesta negociació s’han recollit totes les peticions dels representants dels treballadors i treballadores pel que fa la millora de les actuals condicions laborals.

En aquests moments, l’empresa ens informa que la signatura del conveni està aturada perquè el comitè d’empresa es nega a signar-lo degut a un expedient disciplinari obert per una agressió que es va produir fa uns dies entre dos treballadors de l’empresa, un d’ells membre del comitè d’empresa.

L’Ajuntament reitera el seu compromís d’incorporar al nou contracte els acords que es recullin en el nou conveni laboral, tal com s’ha fet saber en diverses ocasions als treballadors/res i l’empresa. Tot i així, recorda que, per tal que les millores siguin efectives, cal que es signi el conveni el més aviat possible per poder incorporar-les en el nou contracte de neteja que estan preparant els serveis tècnics.

En aquest sentit, l’Ajuntament demana a l’empresa i als treballadors i treballadores que, pel bé del servei públic, arribin a un acord en aquelles qüestions que bloquegen la negociació i que no tenen res a veure amb les millores de les condicions laborals.

Mentre la vaga no sigui desconvocada, l’Ajuntament ha establert uns serveis mínims per tal de garantir la higiene i la salubritat a la via pública.

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès