Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

El viatges de Joan Abelló protagonitzen la celebració del Dia dels Museus al Museu Abelló

14/05/2019

Cultura

El proper dissabte 18 de maig el Museu Abelló celebra el Dia Internacional dels Museus, obrint les portes i oferint una atractiva oferta d’activitats. El plat fort del cartell d’enguany és la presentació d’una nova exposició sobre els viatges de Joan Abelló la Mollet Jazz Band en concert.

El Museu Abelló ha preparat un atractiu programa d’activitats per celebrar el Dia i la Nit dels Museus en l’any del seu 20è aniversari. Com a colofó als 10 anys del mestre Abelló, el Museu presenta una exposició de producció pròpia sobre una de les facetes més destacades d’Abelló: els seus viatges.

La inquietud per viatjar i conèixer món va acompanyar Joan Abelló al llarg de tota la seva vida. Però, sobretot, la voluntat d’atrapar amb la seva pintura aquests nous paratges, a través de les notes i els apunts i, també, de les obres finals que habitualment feia amb pintura a l’oli. L’exposició Un món sense mapes. Els viatges de Joan Abelló mostra un centenar d’obres que provenen, a banda del fons del Museu, de més d’una vintena de col·leccions.

La presentació de l’exposició tindrà lloc el mateix dissabte 18 de maig, a les 7 de la tarda.

Durant tota la jornada de portes obertes, l’entrada al Museu serà gratuïta, igual com les diferents visites guiades a la Casa del Pintor (a les 12, 13, 20, 21 i 22 h). A la tarda, de 16.30 a 18h, es repetirà una activitat familiar que en els darrers anys ha tingut molt d’èxit. Es tracta d’una gimcana que porta les famílies per totes les sales del Museu i la Casa del Pintor per descobrir un misteri ocult. Enguany, la gimcana es titula: “La volta al món amb Joan Abelló”. L’activitat acabarà a la terrassa del Museu amb una xocolatada per als participants gentilesa del Forn Prat.

La Nit dels Museus amb la Mollet Jazz Band

Una de les activitats principals de la celebració del Dia Internacional dels Museus és la Nit dels Museus, una iniciativa del Consell d'Europa que se celebra enguany el mateix dissabte 18 de maig. Durant aquesta nit, el Museu Abelló obrirà les portes fins a la mitjanit i oferiria dos espectacles de música en directe. El primer, de 20 a 21.30 h, serà un espectacle de música a les sales amb Sanma Duo que, coincidint amb la nova exposició, ens interpretaran “Músiques del món”. A les 21.30 h, la Mollet Jazz Band oferirà el seu espectacle en directe i des del carrer, davant la façana del Museu.


Documents relacionats

Document Programa El Dia i la Nit dels Museus 2019 (2.3 MB) - pdf

enllaços

Més informació

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès