Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Tot a punt per l’inici del Mundial de Roller Derby a Mollet

01/07/2019

Esports

El Pavelló Municipal d’Esports Riera Seca de Mollet del Vallès acollirà del 9 al 13 de juliol el Mundial de Roller Derby en les categories masculina i femenina. Mollet es convertirà durant aquestes dates en l`única de les quatre subseus dels World Roller Games Barcelona 2019 que acollirà totes les fases d’una disciplina, en aquest cas la de Roller Derby. En total, al Campionat, hi participaran 6 països: Espanya, Estats Units, R.P. Xina, Japó, Índia i Austràlia

La primera jornada de la competició masculina s'estrenarà el 9 de juliol en una doble sessió amb els següents enfrontaments: Austràlia-Xina, Japó-Estats Units, Espanya-Austràlia i Xina-Japó. En la categoria femenina es disputaran els partits Xina-Austràlia, Índia-Espanya, Estats Units-Xina i Austràlia-Índia.

La competició consta d'una fase inicial classificatòria, en què els quatre primers accediran a les semifinals. Les finals masculina i femenina, així com els partits valedors pel tercer lloc en les dues categories tindran lloc el 13 de juliol.

Origens

El Roller Derby va néixer als Estats Units i els seus orígens es remunten als anys 20 del segle XX. En aquesta disciplina de contacte, la velocitat i l'estratègia són claus. En ella, dos equips de cinc membres s'enfronten a una pista ovalada, a la qual donen voltes en sentit contrari a les agulles del rellotge. L'objectiu del joc és aconseguir més punts que el contrari. Per aconseguir-ho, un integrant de cada formació tracta d'anotar i travessar als defensors rivals, que intenten obstaculitzar-lo i impedir el seu pas.

Favorits

Estats Units és el gran dominador mundial en aquesta disciplina, tant en categoria masculina com femenina. En els WRG Nanjing 2017, on només es va celebrar la competició de dones, Austràlia i Espanya van completar el podi per darrere de les nord-americanes.

 


Documents Relacionats

Document Programa  (148 KB) - pdf

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès