Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Pas endavant per millorar la recollida selectiva a Mollet

16/07/2019

Medi Ambient

Durant els propers mesos, l’Ajuntament de Mollet renovarà els contenidors de recollida selectiva d’envasos, paper i cartró amb càrrega lateral en substitució dels contenidors metàl·lics de carrega superior. Gràcies al compromís ciutadà amb les campanyes de sensibilització, la gestió de residus a Mollet segueix millorant. Així, el 2018, les tones recollides de paper i cartró i envasos es van incrementar un 10% respecte l’any anterior. I en els dos primers trimestres d’aquest 2019 l’increment ha estat de 7%.

 

Els nous contenidors tenen un disseny més modern i són de plàstic, el que reduirà les molèsties pel soroll en la recollida i la manipulació. El canvi suposarà, a més, una major eficiència del servei de recollida, ja que amb els contenidors de càrrega lateral es redueix el temps invertit en la càrrega i descarrega. Alhora, també es reduiran les afeccions al trànsit i, de retruc l’afectació en la qualitat de l’aire.

Amb l’objectiu de facilitar la tasca del reciclatge i optimitzar els serveis, aquest procés de canvi començarà amb una primera fase fins al setembre, en que es substituiran 100 contenidors d’envasos i 100 de paper i cartró. En una segona fase, que està previst iniciar abans de finals d’any es substituiran els 50 restants.

A més d’actuar sobre les 150 àrees de recollida selectiva que actualment hi ha als carrers de Mollet, també es preveu implantar 12 noves àrees per seguir facilitant a la ciutadania el reciclatge i la separació de residus.

Per una bona gestió en polítiques de reciclatge

Justament, a principis d’aquest any, l’Ajuntament de Mollet era reconegut  amb dues Pajaritas Azules per la excel·lència de la seva gestió en la recollida selectiva de paper i cartró que atorga l’Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartró (ASPAPEL).

Aquest reconeixement situa Mollet entre els 40 municipis de tota Espanya i els 5 de la província de Barcelona reconeguts per dur a terme un seguit de polítiques adreçades a potenciar i difondre les bones pràctiques en matèria de reciclatge. 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès